avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... este absolut necesar contul bancar pe PFA sau poate fi ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

este absolut necesar contul bancar pe PFA sau poate fi folosit contul individual de salariu ?

Am un PFA ce realizeaza venituri ocazional, o data sau nici o data pe an. Intrebarea ce mi-o pun, ... este absolut necesar sa deschid cont pe PFA sau pot folosi contul individual de salariu ?. Am incercat sa ma lamuresc din diferite surse dar am intrat mai rau in ceata ... parerile sunt impartite. Totusi, ... exista vreo reglementare legala in acest sens ?.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:24, 4 Noiembrie 2011
Nu exista reglementare legala care sa prevada ca trebuie sa deschideti un cont bancar.


Pentru operatiunile de incasari si plati prin banca, legate de pfa, folositi doar contul bancar deschis pe pfa. Extrasele bancare lunare le cereti de la banca si le atasati la actele contabile. Daca nu aveti nevoie sa incasati sau sa platiti prin banca, nu trebuie sa aveti deschis cont pe pfa. Deci nu folositi contul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sã declar un cont bancar oficial pentru pfa? dorinsp dorinsp Și, poate la fel de important, trebuie să îl utilizez doar pentru PFA? E vorba de un PFA pentru domeniul IT. Și dacă da, unde îl ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Cont bancar separat pentru pfa adrian2807 adrian2807 Am o intrebare legata de necesitatea deschiderii unui cont bancar separat pentru pfa; sunt un pfa infiintat de 3-4 luni si emit in fiecare luna o factura. ... (vezi toată discuția)