avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa revenirea din CCC poti fi dat afara pe motiv de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa revenirea din CCC poti fi dat afara pe motiv de incompetenta?

e adevarat ca,la revenirea din crestere copil,dupa 2 ani,nu poti fi dat afara 6 luni pentru incompetenta?
care este legislatia care reglementeaza acest aspect?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 4 Noiembrie 2011
1. O asemenea posibilitate era prevazuta in CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.76
...
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

2.- Acest CCMUNN nu mai este in vigoare deci nici prevederea respectiva nu se mai aplica.
- Vedeti daca in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern exista o asemenea prevederea si daca exista atunci veti beneficia de ea.

3. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor are o prevedere oarecum asemanatoare dar se aplica numai de la 01.01.2011 cand OUG a intrat in vigoare:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu dupa concediu maternitate 2 ani nocol1973 nocol1973 revenire la serviciuu dupa concediu maternitate de 2 ani , daca lucrez 6 luni , nu ma poate da afara ,apoi cind trec cele 6 luni , pot lua somaj ? (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)