avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Potrivit dispozitiilor art. 10 alin. 2 din OG nr. 5 / 2001, in situatia in care nu a formulat cerere in anulare, prin contestatia la executare debitorul poate invoca aparari de fond impotriva titlului executoriu.

Se poate cere si obtine anularea titlului ?

Pe scurt, speta e urmatoarea : a existat un contract de chirie pe un teren in anul 2007. Dupa cca 1 an de zile societatea a solicitat rezilierea si neprimind nici un raspuns a eliberat terenul (normal ca nu s-a prezentat nimeni sa-l preia). Dupa inca 1 an, proprietarul a intentat actiune pe OG 5. Dat fiind ca judecata avea loc intr-un alt judet, am solicitat in scris termen pentru angajarea unui aparator din acel judet. Instanta, la termen, a respins cererea si a iesit apoi in pronuntare, dispunand admiterea. Avocatul contactat nu a formulat cerere in anulare.
Acum suntem somati sa achitam suma si ne asteptam sa se treaca cat de curand la executare silita.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kem , utilizator 16:30, 11 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca aveti motive temeinice ,puteti solicita suspendarea executarii silite
Intrebarea era daca putem cere anularea titlului ? Suspendarea executarii sigur o obtinem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu-amenda contraventionala raduiulian92 raduiulian92 Ma poate indruma cineva cum pot redacta o contestatie la un titlu executoriu emis pe baza unui proces verbal de constatare a unei contraventii? (vezi toată discuția)
Anulare titlu executoriu Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea \"fara somatie si punere in intarziere\" de cand pot depune contestatia la executare si ... (vezi toată discuția)