avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extras C.F
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extras C.F

Buna ziua
Care este diferenta de obtinere c.f. in cazul unei proprietati intabulate fata de una detinuta prin sentinta judecatoreasca definitiva dar neintabulata
V-as ruga pasii de urmat in ambele cazuri si taxele aferente

Cu multumiri

Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:50, 15 Noiembrie 2011
pai, daca este neintabulata, asta inseamna ca nu exista deschisa carte funciara pentru imobilul respectiv si in mod implicit nu se poate solicita un extras de carte funciara, in acest caz procedura de urmat ar fi intabularea proprietatii (act proprietate, schite cadastrale, certificat fiscal + taxa intabulare) operatiune in urma careia se emite o incheiere intabulare insotita de un extras de C.F. pentru informare care atesta aceasta intabulare.
In cazul unei proprietati intabulate, se solicita pur si simplu extrasul de C.F. (trebuie sa cunoasteti adresa, numarul de C.F. si nr. cadastra) care iese in 2-3 zile lucratoare si costa 20 sau 40 de lei (extras de informare/autentificare). extrasul se poate solicita si mai repede, in acest caz taxa de urgenta fiind de 5 ori taxa standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate alin-dacul alin-dacul Am un certificat de mostenitor din 1985 in care apar 3 persoane,un plan cadastral realizat in 2004 si un titlu de proprietate tot din 2004(titlul a fost ... (vezi toată discuția)
Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)