avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arendare

Buna ziua !
Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ?
Concret,am un teren si vreau sa sa-l vand unei societati care ofera un pret mai bun decat aceea cu care este incheiat contractul de arendare,contract care este valabil pana in 2018.
Se poate ? Daca da,cum se poate face asta ?
Cu stima !
G.V.
Cel mai recent răspuns: virgil64 , utilizator 11:38, 7 Decembrie 2012

Arendatorul trebuie sa respecte dreptul de preemtiune al arendasului la cumpararea terenului, si numai in masura in care acesta nu doreste sa-l cumpare sau ofera un pret nesatisfacator pentru arendator, acesta putea vinde terenul unei terte persoane.

Dreptului de preemptiune este expres stipulat in contract sub sanctiunea platii de daune interese.
In ceea ce priveste contractul de arendare, daca nu se prevede in mod expres desfiintarea acestuia din cauza perfectarii unui contract de vanzare -cumparare, noul proprietar este obligat sa va respecte contractul de arendare care isi produce efectele juridice intre arendas si vanzatorul terenului (arendator).

Dreptului de preemptiune este expres stipulat in contract sub sanctiunea anularii contractului de vanzare-cumparare si a platii de daune interese.



Succes.

Va multumesc !
Prima oara m-am adresat arendasului,bineanteles,dupa care am primit un pret mai bun din partea altcuiva.Cum as putea sa dovedesc ca arendasul imi ofera un pret nesatisfacator(mai mic decat cel primit de la altcineva) ?
Deoarece nu stapanesc bine termenii juridici,as dori sa pun inca o intrebare.
Cel care vrea sa cumpere spune ca se va face un precontract de vanzare-cumparare.In urma acestuia el devine nou proprietar,in locul meu,contractul de arendare ramanand valabil asa cum a fost incheiat de mine(va respecta contractul asa cum a fost facut,pana in 2018,dupa care va negocia el fiind proprietar,cu arendasul).Cumparatorul va fi in locul meu in contractul de arendare,pana la terminarea contractului de arendare,anul 2018.
Este legal asa ?

Cu respect !
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
virgil64, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arendat neuragri neuragri Buna ziua, stimati avocati.Sunt arendasul unui teren arabil extravilan pe care l-am cultivat cu grau de toamna ce urmeaza a fi recoltat in iunie-iulie ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine renuntare la drept de preemptiune de la arendas vinti vinti Buna ziua, va aduc in atentie urmatoarele : sunt 3 mostenitori ( cu certificat de mostenitor )asupra unui teren care acum este arendat. Arendasul le-a ... (vezi toată discuția)