avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma poate lamuri cineva? Vizita si pensie alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma poate lamuri cineva? Vizita si pensie alimentara minor

Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul:
5/11/2011 Admite in parte cererea
Solutie: HOT: Admite în parte acţiunea civilă şi admite în parte acţiunea reconvenţională. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi Stabileşte locuinţa copilului la domiciliul pârâtei. Obligă reclamantul la plata pensiei de întreţinere în cuantum de 1 din venituri.

Daca ma poate lamurii cineva vizavii de aceasta decizie....unde si cand am dreptul de vizita la minor, si 1 din venituri?????

In speranta ca ma puteti ajuta Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:36, 13 Decembrie 2011
Probabil ca actiunea initiala a fost introdusa de mama, solicitand domiciliul copilului la ea si custodia unica numai de ea, precum si pensie de intretinere..
S-a admis in parte, pentru ca nu i s-a admis custodia unica, ci s-a stabilit exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi.
De asemenea, probabil ca dvs. ati solicitat prin reconventionala fie acelasi lucru, fie un program de vizitare.
S-a admis in parte, in sensul ca s-a admis numai capatul de cerere cu un progam de vizitare asa cum l-ati cerut.
Amanunte despre hotarare nu veti gasi pe internet, pentru ca aici este o copie de pe minuta, asteptati comunicarea acasa, acolo veti avea toate conditiile, si programul de vizitare, si cuantumul pensiei.
Apoi, veti avea 30 de zile de la comunicare pentru a formula cale de atac, daca este ceva ce nu va convine.
Probabil pensia e 1/4 si s-a scris gresit. Instanta se pronunta asupra unui program de vizita daca ati cerut, altfel se presupune ori ca nu doriti unul, ori ca va intelegeti si nu mai aveti nevoie de program stabilit de instanta.
Asteptati sa vi se comunice si daca e ceva ce nu va convine, atacati hot.

adryan35 a scris, in topic nou pe care l-am sters:

Am postat in ultimul msj solutia"
Solutie: HOT: Admite în parte acţiunea civilă şi admite în parte acţiunea reconvenţională. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi Stabileşte locuinţa copilului la domiciliul pârâtei. Obligă reclamantul la plata pensiei de întreţinere în cuantum de 1 din venituri.

astazi m-am trezit cu proprire pe salariu ptr plata pensiei alimentare!!!Oare chiar este posibil ca pana la definitivarea sentintei Irevocabile si tinand cont ca minorul se afla la mine sa platesc pensia alimentara???din momentul in care fosta concubina a parasit domiciliul si pana in prezent nu a contribuit cu nimica la intretinerea minorului cu atat mai rau cu cat in cursul lunii septembrie era programat la oftalmolog ptr o noua expertiza (el avand o afectiune la ochi din nastere) .tot eu i-am cumaparat alti ochelari..si acuma sa o platesc ..(ptr ce???)))sentinta nu este data!!!

oanatdr a raspuns:
Daca nu este definitiva hotararea si eventual aveti cale de atac in primul rand uzitati de ea, apoi trebuie vazuta aparararea dvs intrucat noul cod civil stabileste ca custodia comuna etse regula iar incredintarea clasica este exceptia. Aparati-va si poate se va intoarce decizia
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Divort noul cod civil oana_marria oana_marria ca si capete de cerere pe noul cod civil, se mai poate solicita incredintarea minorului catre mama sau doar stabilirea domiciliului la mama? dar program de ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii Leonore77 Leonore77 Ora estimata: 14:00 Complet: C 4 CMF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ... (vezi toată discuția)