avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat pierdut

Nu stiu daca am postat bine dar am si eu o problema. Mi-am pierdut certificatul de nastere si nu stiu cum trebuie sa procedez. Va rog sa imi spune-ti unde sa ma adresez ce acte imi trebuie si cat timp dureaza. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 6 Octombrie 2008
Trebuie sa va adresati serviciului de stare civila care a eliberat certificatul. In urma cu ceva vreme se elibera pe loc un duplicat pe baza unei cereri si a actului de identitate, insa nu cunosc exact procedura actuala.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
George, Avocat
Actele necesare pentru eliberarea unui duplicat dupa certificatul de nastere sunt :
i. cerere tip (de la serviciul Stare Civila - certificate de nastere)
ii. actul de identitate ( buletin, carte de identitate, adeverinta de identitate provizorie pentru cetatenii romani cu domiciliul in tara, cetatenii care nu au acte de identitate vor fi indrumati mai intai sa solicite eliberare actului de identitate, pasaportul-pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sau cetatenilor cetatenii straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate in tara;

Pierderea sau deteriorarea certificatelor de stare civila constituie contraventie de la regimul actelor de stare civila, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat potrivit legii penale sunt considerate infractiuni . Conform Legii 479/2002 amenda este intre 1 si 2 mil. Lei (la primul duplicat se aplica amenda minima).
Documentele se depun la Primaria unde a fost inregistrata nasterea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mogecri mogecri As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere ContSters98379 ContSters98379 Buna.Va rog sa ma ajutati.Viitorul meu sot nu are certificat de nastere,parintii lui sau despartit si nu mai stiu niciunul unde e certificatul lui de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)