avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare serviciu asupra unui bun corporal,facturare UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare serviciu asupra unui bun corporal,facturare UE

Firma A,persoana juridica ,impozabila inregistrata in scopuri de tva in Germania ,vinde unei firme B din Romania un echipament.Punerea in functiune si asistenta tehnica este facuta de o alta firma C din Romania ,persoana impozabila inregistara in scopuri de tva.Pentru aceste servicii ,firma C factureaza catre firma A ,servicii de consultanta si asistenta tehnica .Se factureaza cu tva sau fara?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:15, 30 Noiembrie 2011
serviciile se incadreaza la art. 133, alin 2 din codul fiscal si se factureaza fara TVA, raportandu-se in decl. 390Vies.
firma din romania trebuie sa fie inscrisa in ROI pentru a putea presta astfel de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii de la neplatitor de tva Cata_68 Cata_68 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la urmatoarea problema: O firma din Romania platitoare de TVa primeste o factura de prestari servicii (serviciile ... (vezi toată discuția)