avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Laszlo Tokes ataca Romania de Ziua Nationala.
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Laszlo Tokes ataca Romania de Ziua Nationala.

Vicepreşedintele PE Laszlo Tokes le transmite "fraţilor" români, de 1 Decembrie, urarea de a avea o sărbătoare frumoasă, dar solicită ca, dacă li s-au "luat" teritoriile, măcar să li se asigure maghiarilor autonomia naţională, aşa cum prevede chiar Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918.
"Dacă teritoriile ni s-au luat, măcar să ni se asigure pe aceste teritorii drepturile minoritare şi autonomia naţională, aşa cum prevede chiar şi Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918! Departe de noi gândul ca în Ziua Naţională a României să disputăm apartenenţa Transilvaniei, din contră, le dorim fraţilor noştri români sărbătoare frumoasă", precizează Laszlo Tokes într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că, în urmă cu nouăzeci şi unu de ani, încălcând principiul wilsonian al autodeterminării şi fără să se consulte populaţia maghiară implicată, Transilvania şi alte regiuni ale Ungariei "au fost rupte de ţara mamă", dar menţionează că nu doreşte, după scurgerea unui timp atât de îndelungat, să redeschidă vechi dispute istorice, teritoriale.

"Însă trebuie să-mi ridic cuvântul în apărarea drepturilor umane şi comunitare ale maghiarilor ajunşi în ţări străine împotriva voinţei lor. Este inadmisibil şi intolerabil ca Olivér Boldoghy şi, cum este de aşteptat, alţi compatrioţi ai săi, să fie privaţi de cetăţenia slovacă şi să fie expulzaţi de pe pământul lor natal, sudul Slovaciei (Felvidék) pentru faptul că îşi asumă în mod deschis identitatea maghiară. Este inadmisibil şi intolerabil şi faptul ca în Transilvania aparţinând României, în ţara noastră natală, la universitatea noastră, odinioară maghiară, din Târgu Mureş, noi maghiarii azi nu mai putem avea nici măcar secţie maghiară de sine stătătoare", mai arată Tokes în comunicatul citat.

ªi conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna a solicitat, în contextul apropierii zilei de 1 Decembrie, respectarea unor puncte din Proclamaţia de la Alba Iulia, printre care unul privind dreptul la autonomie, revendicând un "cămin pentru maghiarii din Transilvania" şi o "patrie pentru secuime".

DACA NOI NU VOM LUA ATITUDINE, NIMENI NU O VA FACE !!! Sa nu uitam ca in primul rand suntem ROMANI ! Aceasta este o SFIDARE la adresa Statului nostru !
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:29, 1 Decembrie 2011
Cea mai buna pedeapsa pentru acest sovin este sa nu il bagam in seamna, sa nu dezbatem ce spune. Ignorarea este cea mai crunta pedeapsa.
Sunt de acord,dar sa avem grija ca ignorarea sa nu devina ignoranta.
Am vazut ca ignoranta e pe aproape de a deveni sport national.Parerea mea!
Un nebun... oare se mai uita cineva la gura lui decat un alt nebun?... eu cred ca nu... oricum, atat noi cat si ungurii avem alte probleme mai presante decat problema pe care vrea acest popa sa o puna in discutie... sunt problemele economice mai presante... si romanii si maghiarii se confrunta cu recesiunea economica... lasati-l incolo de aiurit
Din pacate, sunt multi cei care se uita in gura lui si a altora!
Minoritatile (in special cea de etnie maghiara si rroma) in Romania sufera de discriminare...pozitiva, ceea ce inseamna ca uneori drepturile acestora sunt mai evidente decat cele ale cetatenilor majoritari!
Nu trebuie sa-i comentam aberatiile, trebuie sa-i combatem demersurile!
Legat de asta va supun atentiei
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parol! politicienii noştri "e din gloată" zatara76 zatara76 Maniera intransigentă, corectă şi europeană în care Slovacia a rezolvat problema neorevizionismului maghiar intern – care ameninţă siguranţa sa ... (vezi toată discuția)
Cum a rezolvat slovacia problema neorevizionismului maghiar intern POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Articol interesant despre politica interna a tarilor membre, in cadrul UE, care circula pe internet. Slovacia – o ţară europeană demnă şi care ... (vezi toată discuția)
La multi ani romanilor de pretutindeni !!!! Roland Mindrila Roland Mindrila Scurta trecere in revista a istoricului zilei de 1 Decembrie pentru Romania: La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită ... (vezi toată discuția)