avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... DOSAR CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

DOSAR CEDO

Buna ziua. Exista vreun site care sa indice exact care este stadiul dosarului meu de la CEDO aflat pe rol din anul 2008? Nu am mai primit nici un raspuns si doresc sa aflu in ce stadiu se afla. Mentionez ca in luna aprilie 2011 am inaintat o adresa catre ei pentru a ma instiinta in ce stadiu se afla dosarul insa nu am primit nici un raspuns. Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:51, 6 Decembrie 2011
Stimată doamnă,

Procedura în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, CEDO, poate fi împărțită în două etape principale:

1.Prima etapă, care se durează până la declararea cererii admisibile in principiu;
în această etapă CEDO nu constată existența unui un caz vadit de inadmisibilitate,

* caracteristic acestei etape este faptul că se desfasoara in limba romana, cu juristii Diviziilor romane ale Curtii,
* această etapă nu este comunicată Statului și nici nu este publică.

2. A doua etapă, contradictorie cu Statul cu care va judecati, urmeză dupa admisibilitatea in principiu. Referitor la această etapă, CEDO vă avertizează special despre declanșarea acesteia.

* caracteristica celei de-a doua etape este si limba in care se desfasoara procedura, respectiv una din limbile oficiale ale Curtii: engleza sau franceza.

Disponibilă publicului pe portalul CEDO, respectiv HUDOC, este doar cea de-a doua etapă, CEDO afișând pe site-ul său următoarele documente: Statement of Facts; Questions to the Parties, la secțiunea din HUDOC de cereri comunicate.

Prima etapă este secretă, nu aveți cum să vedeți desfășurarea ei pe HUDOC. Există doar corespundența dintre dvs și CEDO.

Vă sfătuiesc, deci, să aveți răbdare; de altfel nu este recomandabilă încărcarea Curții cu adrese inutile.

Cu stimă

Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Sectia a III-a din ce cunosc eu, din care face parte si CORNELIU BARSAN, se pronunta impotriva tuturor cererilor venite din estul (si nu numai atat!), Europei, din considerente nemotivate asa cum se prevede... Sa intram cu comentarii, speculand lipsa de respect fata de cetatenii romani, demonstrata cu "varf si indesat", prin solutiile date fata de petentii romani nu este cazul. Punctul meu de vedere este ca nici la CEDO nu se vede incalcarea vreunu-i drept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)
Proces la cedo etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy ,sunt din Târgu-Mureş şi mă adresez cu deosebit respect domniilor voastre cu următoarul subiect: Din luna iunie ... (vezi toată discuția)
Cedo lefteria lefteria cum pot afla daca dosarul meu este pe rol la cedo? (vezi toată discuția)