avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract ?

Buna ziua.
Sunt economist la o firma cu profil "extractia nisipului si pietrisului"(balastiera) in consecinta avem nevoie de noi terenuri de extractie balast.
Problema mea este ca patronii au gasit un teren pt care s-au inteles la pret cu "propietarul" propietarul care este doar de fapt in acte figurand altcineva ,banii trebuiesc scosi din banca fiind o suma mare 40000 E..Care ar fii posibilitatea legala de a inregistra acest contract la notar sau o alta varianta care sa-mi dea voie sa inregistrez inteaga operatiune in contabilitate ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 11:25, 10 Octombrie 2008
fiind vorba de un teren actul trebuie incheiat obligatoriu la notar
in contract nu poate figura ca vanzator decat cel care apare inscris in cartea funciara a terenului,si caruia va tebui sa ii virati banii prin banca fiind o asemenea suma care depaseste plafonul de casa
Contract de v/c prin incheiat prin notariat cu proprietarul de drept al terenului , nu pe vorbe.
Daca vreti sa cumparati terenul trebuie facut contractul de vc la notar cu proprietarul din act:stunned:. Aveti grija sa nu da-ti banii altcuiva care pretinde ca este proprietar!!!!:stunned:
Daca nu faceti un antecontract o sa aveti probleme cu banca care nu va face plata pentru ca vor cere contactul in baza caruia se va face plata. Vanzatorul nu va semna contractul pana nu va primi bani,, si uite asa va invatiti in cerc" , solutia ar fi sa mearga notarul la banca. Dar cel mai simplu este sa faceti un antecontract de v/c il prezentati la banca si banca va faca plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)
Clauza antecontract vc "prima casa" sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, sunt pe cale de a incheia un antecontract cu un dezvoltator imobiliar. Mi-au prezentat antecontractul (Promisiunea) in varianta model si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament sofrana sofrana Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)