avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare salariati

care este numarul maxim de salariati care poate fi disponobilizat pentru a nu fi considerata disponibilizare colectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 10 Decembrie 2011
Ce inseamna concedierea colectiva:

ART. 68 din Codul Muncii
(1) Prin concediere colectivã se înţelege concedierea, într-o perioadã de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui numãr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacã angajatorul care disponibilizeazã are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacã angajatorul care disponibilizeazã are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacã angajatorul care disponibilizeazã are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.
(2) La stabilirea numãrului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cãrora le-au încetat contractele individuale de muncã din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fãrã legãturã cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.
eleodor-popescu a scris:

care este numarul maxim de salariati care poate fi disponobilizat pentru a nu fi considerata disponibilizare colectiva?


a) cel mult 9 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;

b) cel mult 29 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari AdiCov AdiCov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa calculez corect numarul de persoane pe care le pot disponibiliza intro luna In data de 16 septembrie sunt 363 angajati In ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva apetra apetra exista un procent din nr total de salariati disponibilizati peste care daca se trece intram la categoria concediere colectiva? reglementare? (vezi toată discuția)
Concedieri - urgent irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt angajator si am un numar de personal de 200 de persoane. Sunt in situatia in care din ... (vezi toată discuția)