avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata CAS la dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata CAS la dividende

Societatea la care sunt asociat unic a realizat un profit de 160.000. ron in 2007, repartizat ca 60.000 dividende si 100.000. fond dezvoltare.dividendele le-am ridicat in dec 2008.acum am gasit pe internet ca trebuia sa platesc pe langa cei 16%(impozit dividende) si 5.5% CAS.iar acum pe langa cei 3300 ron ar fi si niste penalitati uriase.ideea e ca am scos de la finante zilele astea o adeverinta in care apar ca fara nici un venit in ultimii 5 ani:).mentionez ca nu sunt angajat, n-am declarat nici un venit pana acum, fiin doar asociat unic la aceasta firma.acum ma gandeam sa incep sa-mi platesc CAS si pensia, dar cu majorarile astea...
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:12, 15 Decembrie 2011
Acest tip de venit, cel din dividende, nu-l declara persoana fizica care e asociat la firma ci il declara firma, in contul respectivului asociat, si tot ea il retine si il plateste. Acest comentariu e valabil deci pentru impozitul pe dividende care se plateste la finante.
Pentru contributia la sanatate, aferenta acestui venit din dividende, trebuie sa mergeti personal la directia de sanatate din localitate si sa completati o declaratie de fiecare data cand incasati acele dividende si va spun ei cat aveti de plata.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
am inteles, va multumesc, nici nu vreau sa ma gandesc cat ajung penalitatile/dobanzile la banii astia incasati in dec 2008.am inteles ca ar exista varianta sa ma angajez undeva cu salariul minim si sa platesc CAS la acest venit minim, iar CAS pt dividende n-ar mai trebui platit in acest caz.suna absurd si golanesc, dar asta e Romania nu?
Sa inteleg ca venitul din dividende , la care s-a platit CAS , intra la total venit , si se ia in calcul la pensie?
Pentru sch
La acest venit se plateste contributie la sanatate nu la pensie. Persoana trebuia sa scrie prescurtat CASS (contributie de asigurari sociale de sanatate) nu CAS
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass asociat unic robert_71 robert_71 Buna ziua. Sunt asociat unic, fara alte surse de venit, deoarece atunci cand am inceput activitatea pe cont propriu mi-am dat demisia de la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Impozit indemnizatie asociat unic aida1 aida1 Asociatul unic (SRL ) a incheiat declaratie de asigurare cu Casa de Pensii si plateste 31,3% din venitul asigurat ( 318 lei) , respectiv suma de 100 ... (vezi toată discuția)
Contributie cass caraman_gabi caraman_gabi Mama mea are actiuni dobandite in cadrul Programului de privatizare in masa. Este pensionara si intre anii 2003-01.07.2006 a fost si angajata. A primit ... (vezi toată discuția)