avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Totul despre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Totul despre mostenire

Poate sa-mi raspunda cineva , ce taxe se percep (cat la suta din valoare) le notariat pentru perfectarea actelor de succesiune. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:00, 10 Octombrie 2008
Ce n-aş fi dat ca, la vremea cînd îmi lichidam neuronii cu materia succesiunilor, totul despre moştenire să se fi redus la întrebarea din conţinutul acestui topic... :yeah:

taxele constau în:

- onorariul notarului, care nu se calculează procentual, ci pe baza unor sume fixe şi procente, pe tranşe valorice ale masei succesorale

- impozitul prevăzut de legislaţia fiscală - 1% pentru succesiunile dezbătute mai tîrziu de 1 an de la data deschiderii lor (sau 2 ani? nu sunt sigur)

- tariful datorat OCPI pentru înscrierea moştenitorilor, în temeiul certificatului de moştenitor, calculat în funcţie de valoarea imobilului asupra căruia urmează să se înscrie dreptul de proprietate al moştenitorilor

Liviu S.Bordaş

Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
themis, utilizator
Va multumesc , va rog , putin mai pe larg , aceste sume la cat se pot ridica , am fost la 2 notariate , am pirdut timp , pe langa ca mi-au dat informatii diferite aveau si preturile foarte diferite , trebuie sa fie o reglementare de preturi ceva.
Există două acte normative, un ordin al ministrului justitiei şi unul al preşedintelui (directorului general, cum s-o fi numind) al Agenţiei naţionale pentru cadastru şi publicitate imobiliară care stabilesc atît onorariile notariale cît şi tarifele pentru operaţiunile de carte funciară. Regret, dar nu le am la îndemînă pentru a vă spune sub ce număr au fost emise.

Le puteţi solicita oricărui birou notarial, care este obligat să le pună la dispoziţia publicului.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aproximativ cam cat costa onorariul unui notar in cazul deschiderii unei succesiuni? inafara de taxele judiciare. ContSters126583 ContSters126583 Aproximativ cam cat costa onorariul unui notar in cazul deschiderii unei succesiuni? in afara de taxele judiciare care se raporteaza la valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat stefanut stefanut Cum se poate solutiona urmatoarea problema: Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina ... (vezi toată discuția)
Cost succesiune Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Care este costul unei succesiuni (e o taxa fixa sau se calculeaza in functie de anumite criterii)? Multumesc. (vezi toată discuția)