avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deductibilitate tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deductibilitate tva

Vreau sa achizitionez un autoturism in leasing pe firma!
Obiect de activitate "Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare ", este deductibil tva-ul sau nu?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:36, 14 Decembrie 2011
este deductibila numai tva aferenta avansului si ratelor de leasing.
Avansul este de 50% si leasingul este pe 3 ani, cu valoarea reziduala inclusa in rate!

Aveti si o baza legala?
tva aferenta valorii reziduale nu este deductibila, deoarece valoarea reziduala reprezinta valoarea la care se transfera dreptul de proprietate, iar dreptul de deducere pentru achizitia autovehiculelor a fost limitat.

daca valoarea reziduala este inclusa in rate, cred ca nu mai avem de-a face cu un contract de leasing, din moment ce transferul dreptului de proprietate se face treptat, odata cu facturarea ratelor de capital. cred mai degraba ca finantatorul va factureaza un avans al valorii reziduale care va fi stornat la finalul contractului si se va refactura la data transferului efectiv al dreptului de proprietate.

in ceea ce priveste avansul si ratele de leasing, acestea reprezinta o prestare de servicii si nu o livrare de bunuri (art. 129, alin.3, lit. a din codul fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva autoturism in leasing antonia_m09 antonia_m09 Am un autoturism transport persoane achizitionat in leasing inainte de 31.12.2011, pentru care mi se factureaza rata lunara(capital) si tva precum si rata ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)