avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie de vizionare imobliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie de vizionare imobliara

Buna ziua,


Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan o conventie de vizionare, chipurile sa excluda faptul, ca noi, posibilii cumparatori, am fi reprezentantii unei alte agentii.
Dupa vizionare, ne-a dat sa semnam un adevarat "contract", daca iau in calcul tot ce scrie acolo.Nu era nici pe departe o simpla conventie din care sa reiasa, doar simplul fapt ca nu suntem de la nicio agentie.

Acum vine si intrebarea mea: la art.1 sunt prezentate partile (agentia si noi, ca si clienti), la art. 2 este mentionat comisionul, iar dupa, este un tabel cu informatii despre imobil (pret, adresa), dupa care, urmeaza fraza: Prezenta conventie are 2 pagini si a fost incheiata azi (data, care nu este mentionata si aici, doar in susul paginii) in 2 exem., etc.
Mai jos de tabel, exista o fraza, cum ca eu, clientul declar ca nu reprezint nicio agentie si un loc de semnatura, langa stampila agentiei si semnatura agentului.
Acum vine si nelamurirea mea: dupa semnaturile partilor sunt scrise alte 7 articole, cu mai multe subpuncte. La sfarsitul actului nemaifiind nicio semnatura. Imi pot imputa, toate celelalte articole, enumerate dupa semnatura mea?

Acesta aspect ma intereseaza in mod expres, nemaivordind despre continutul articolelor care sunt enumerate dupa semnatura, care sunt de-a dreptul abuzive: nu mi-au dat posibilitatea sa aleg daca vreau sa imi prelucreze datele personale, plus ca in restul conventiei se vorbeste numai de comision: ca platesc penalitati daca nu dau comisionul la timp, ca imi vor anula contractul de vanzare-cumparare daca nu platesc comisionul, ca agentia are dreptul sa cesioneze integral sau partial, drepturile si obligatiile sale unei terte persoane, fara a solicita clintului aprobarea si fara sa ii plateasca vreo despagubire, etc.

Sunte legale toate aceste puncte din conventie? Mai este valabil ce este scris dupa semnaturile partilor?


Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi buna!




Cel mai recent răspuns: BebeA , utilizator 18:15, 16 Decembrie 2011
Orice contract se incheie cu semnatura partilor. Chiar daca dupa semnaturile partilor se mai adauga ceva suplimentar, partile vor semna la terminarea adaugirii. In opinia mea orice este adaugat intr-un contract dupa ce partile au semnat este nul si nu poate fi invocat.
Multumesc pentru raspuns! Gandindu-ma logic si mie mi se parea ciudat sa fie luat in considerare ce scrie dupa semnaturi, dar am vrut sa ma asigur :)
Nu mai exista nicio semnatura dupa adaugiri....


O seara placuta!
Buna seara.
La vizionare puteti merge cu o cunostinta care sa citeasca bine acel contract.Dupa vizionarea apartamentului , in masura in care sunteti de acord cu achizitionarea apartamentului puteti pasa agentia imobiliara care incaseaza niste comisioane grase si de la vanzator si de la cumparator.Atentie in schimb la actele de proprietate care vi se pun la dispozitie. Chiar si cu agentii imobiliare sunt cumparatori care au fost pacaliti.
Mult succes

Buna seara,
Ideea este ca noi nu am luat chiar in serios conventia aia......sotul a semnat-o, eu nu.....si nici nu prea a stat sa analizeze toate aspectele, exprimarile, etc.
Apropo de pasat....pana la urma daca vezi unde este apartamentul, te poti duce la vanzator singur....problema este daca vanzatorul a semnat vreun contract de exclusivitate cu agentia...


Sau mai sunt cateva "clauze" in conventie:
- daca clientul incheie contractul, dupa vizionare, fara acordul scris al agentiei sau reprez. agentiei, contractul este NUL si nu scuteste pe client la plata comisionului si penalitatilor de intarziere!!!

Asta mie mi se pare o aberatie de nedescris!!! Daca noi incheiem contractul de vanzare la notar, cu ce drept vine agentia sa mi-l anuleze, ca nu i-am platit comisionul?
Mai ales ca pot sa ii spun foarte bine ca l-am luat prin alta agentie...daca nu exista acel contract de exclusivitate, intre vanzator si agentie.....

- sau: "noi partile contractante am hotarat ca urmatoarele motive NU pot fi invocate de client pt a nu plati comisionul: clientul a mai vizionat imobilul pe cont propiu, clientul a mai vizionat imobilul cu alta agentie, clientul a vizionat imobilul la un alt pret decat cel prevazut in anexa.

Acum fie vb intre noi, este hilar sa vii sa imi ceri mie ca si cumparator, un comision de peste 1000 E, in contextul in care eu am gasit agentia, eu am sunat, etc. El nu a facut nimic...doar a venit 5 min cu mine sa mi-l arate....pt mine ca si cumparator nu face nimic!!!!!!!!
Cu vanzatorul este alta poveste...

O seara buna!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentul imobiliar vrea comision fără să fii încheiat contract cu el bebelush1900 bebelush1900 Am fost cu un agent imobiliar să vizitez un duplex pe care ulterior, după negocieri cu vânzătorul, l am și cumpărat. Agentul imobiliar mi a dat o ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)