avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima Casa- cand vireaza banca banii in contul ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima Casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ?

Buna ziua,

Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de Fondul de Garantare, urmeaza sa ne vedem pe 16 ianuarie cand se redeschide cartea Funciara.

Ni s-a spus insa ca banca va vira banii in contul nostru in circa 3 zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, in momentul in care este inscrisa in cartea funciara ipoteca in favoarea statului (nu a bancii, deoarece inteleg ca practic ipoteca este preluata de Fondul de Garantare).

Este corect astfel ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: manolecatalin , utilizator 17:51, 19 Aprilie 2012
Da, pentru ca banca vireaza banii doar dupa ce primeste intabularea din care sa reiasa ca proprietar este cumparatorul si este instituita ipoteca in favoarea garantului.
In acel moment destinatia creditului ipotecar a devenit concreta - cumparatorul intra in posesia imobilului iar dvs. va primiti banii.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc !

In acest caz...cand se inmaneaza (in mod mai mult sau mai putin festiv :)) cheile casei cumparatorului ? La semnarea actelor la notariat sau la intrarea sumei de bani in contul vanzatorului ?
:)
Cand ati semnat actele la notariat dumnealui a devenit proprietar.
Ca banca nu o sa va dea banii in secunda 2, si asta-i adevarat - cred ca dvs. hotarati momentul.
Am inteles, multumesc.
Poate este util si pt. altii cum se finalizeaza o astfel de tranzactie (cel putin dpdv al vanzatorului) :
- cand se semneaza contractul la notar, acesta va cere intabularea pe numele cumparatorului, cu drept de ipoteca in favoarea...nu-s sigura daca a bancii sau a fondului de garantare ;
- dupa ce ipoteca a fost inscrisa in CF, banca elibereaza banii - deci dupa semnarea contractului de VC mai dureaza cateva zile pana intra banii in cont.

Alte discuții în legătură

Termen intabulare ibiss ibiss Revin cu acelasi subiect, sper sa fiu m-ai explicit ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,cum sa procedez si ce sa cer notarului la care am facut o ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament ibiss ibiss Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva intr-o problema,am cumparat un apartament in provincie respectiv in Brasov tranzactia fiind facuta in Bucuresti la notar ... (vezi toată discuția)
Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)