avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare apartament

Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva intr-o problema,am cumparat un apartament in provincie respectiv in Brasov tranzactia fiind facuta in Bucuresti la notar ,vanzatorii tot din bucuresti dar tatal unuiadintre vanzatori avea drept de uzufruct viager aupra acestuia ,la precontract cel care avea drept de uzufruct a semnat o procura in favoarea unuia dintr vanzatori pentru a nu m-ai veni la bucuresti ,fiind din alta localitate ,la semnarea contractului de VC.In aceiasi zi am platit prin OP in contul vanzatorului la aceiasi banca .Notarul m-a asigurat ca in aproximativ trei saptamani se rezolva cu intabularea .Pana acum nu am obtinut decat extrasul de carte funciara pentru informare unde se mentioneaza intabularea drept de proprietate cu titlul de drept cumparare ca bun comun dobandit prin Conventie cota actuala 1/1 si la sarcini drept de ipoteca legala repezentant restul de pret ramas neachitat Mentionez ca am achitat toate cheltuielile care revin cumparatorului ,am predat notarului copia OP care in schimp mi-a dat contractul de VC.Sunt doua luni de la tranzactie si nici acum intabularea nu-mi spune nimic ,nimai ca nu au sosit actele de la Brasov.La cateva zile sun la notar mi se spune acelasi lucru.Ce sa fac in aceasta situatie? Multumesc anticipat pentru informatii !
Cel mai recent răspuns: ibiss , utilizator 17:37, 7 Martie 2017
Foarte neclar explicat. Ce data are acel extras cf de informare, care este incheierea de intabulare , in ce baza a fost inscris, ce scrie la litera B. Partea a II a?
La litera C Partea a III Sarcini
Pentru cine sunt sarcinile?
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Extrasul de informare este din data de 16.01.2017 - Se intabuleaza dreptul de proprietate cu titlul de drept cumparare ca bun comun mod dobandire conventiein cota de 1/1asupra A1 in favoare....casatorit cu...sub B3 din cartea funciara....Brasov.La litera B Partea a II a scrie Intabulare drept de proprietate cu titlul de drept cumparare ca bun comun,dobandit prin Conventie cota actuala 1/1 Nume Prenume ,referinte A1 iar la litera C Parte III Sarcini ,Intabulare drept de Ipoteca Legala valoare ... reprezentand restul de pret ramas neachitat -Nume Prenume ,referinte A1 sarcinile sunt pentru vanzator .Mentionez ca am achitat prin OP prezentat notarului care apoi mi-a inmanat contractul de VC cu mentiune ca trbuie sa-l inregistrez in termen de o luna la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intabulare ibiss ibiss Revin cu acelasi subiect, sper sa fiu m-ai explicit ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,cum sa procedez si ce sa cer notarului la care am facut o ... (vezi toată discuția)
Notare somatii carte funciara vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Am urmatoarea speta: cumparator de buna credinta, am dobandit imobil dupa ce am achitat catre banca creditul pe care il contractase vanzatorul si pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca din 1980 neridicata dupa plata anticipata? Cosmin.Marian Cosmin.Marian Buna, Parintii mei doresc sa isi vanda apartamentul si in procesul de pregatire am cerut un Extras CF de informare si dupa 3 zile am primit documentul ... (vezi toată discuția)