avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Avantajul de a fi si cetatean ungar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Avantajul de a fi si cetatean ungar

In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ,Canada si Australia.Oare acestu lucru este adevarat? Daca ajung in una din tarile respective am drept de lucru? S au doar pot sa stau 3 luni dupa care trebuie sa ma intorc acasa ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:33, 1 August 2012
As mai avea doua intrebari daca se poate. Si anume daca ceva merge prost cum sau cat de greu pot sa renunt la cetatenia maghiara?
si a doua eu fiind profesor si sotia lucrand la o primarie sa nu avem probleme din cauza cetateniei maghiare. Nu am vrut neaparat sa am cetatenie maghiar dar din pacate cu meseriile pe care le avem amandoi fiind bugetari si cu un copilas si o rata la banca ,mie si rusine sa o spun dar suntem muritori de foame,mi sa parut ca asa cu cetatenie maghiar o sa ne fie mai usor sa plecam in strainatate undeva sa o luam de la capat impreuna cu baietelul nostru pt care as vrea un viitor mai bun,dar acuma se apropie data cand trebuie sa mergem sa de punem juramanut pt cetatenie si simt ca nu m am documentat suficient, nu as vrea sa fac o prostie care sa imi ingreuneza si mai rau situatia. multumesc.o seara frumoasa.
In Romania nu va afecteaza cum nimic cetatenia romana. Nu va aduce decat avantajul de a vizita SUA, Australia sau Noua Zeelanda fara viza. Pentru a imigra in tarile mentionate aveti in continuare nevoie de viza de imigrant (Green Card in SUA)
Eu doresc sa plec in Anglia sa lucrez pe o perioada lunga de tine, sa inteleg din cele spuse de dvs ca am acest drept pe o perioada nelimitata si in orice domeniu...dar in cazul in care Marea Britanei iese din UE imi voi pierde dreptul de munca corect?
Cred ca ar fi mai ok,odata ce ajung acolo sa aplic pentru Yellow Card.

Astept parerea dvs. Multumesc anticipat
Nimeni nu stie ce se va intampla daca UK iese din UE, desi posibilitatea ca asta sa se intample sunt foarte mici, indiferent de cine e la Downing 10, conservator sau laburit. Sunt sanse mai mari pentru independenta Scotiei decat pentru iesirea UK din UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date despre calatorie in australia TutuTraian TutuTraian Buna ziua, Avand in vedere ca cetatenii Maghiarii nu mai au nevoie de viza pentru a calatorii in Australia, la inceputul verii, m-am decis sa fac si eu toate ... (vezi toată discuția)
Calatorie in canada - procedura viza RODICASZANTO RODICASZANTO Buna ziua,asi avea nevoie de o informatie.Sunt cetatean maghiar si sunt rezident in Germania,in luna iulie fiul meu se casatoreste in Canada si am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare millil millil Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am ... (vezi toată discuția)