avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperarea permisului de conducere

circuland pe un drum national, am fost oprit in trafic de catre R.A.R , care fara aparatura omologata, doar cu un simplu cric imi verifica masita!:, sistemul de directie, sistemul de iluminta, evacuare, la care constata ca sunt probeleme grave la sistemul de directie doar cu o simpla impingere a roti in stanga si indreapta, sunt probleme si la sistemul de iluminare, probleme cu cauciucul dreapta fata ( afara nefiind zapada, polei, ghetus). In cele din urma ma aleg cu o amaneda contraventionala, cu retinerea talonului, si cu supendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile. MASINA NEFIIND A MEA, INTREBARE ESTE SUNT SANSE DE A RECUPERA PERMISUL, TALONUL, CHIAR SI AMENDA.
Cel mai recent răspuns: bogdan-b , utilizator 16:14, 10 Ianuarie 2012
Exista sanse doar contestand in instanta procesul verbal. Angajati un avocat, aveti sanse mai mari. Cat despre permis daca contestati il obtineti prezentand certificatul de grefa, dovada si buletinul la politie. daca nu castigati procesul este bine sa sustineti examenul 13 din 15 pentru reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile.
Vedeti ca mai este un caz asemanator pe acest forum, poate va da idei... Succes
Faptul ca echipa RAR a efectuat aceste varificari fara a dispune de aparatura necesara este graf si in cazul unei contestatii va fi un motiv de anulare a sanctiunilor. Pt a mari sansele de castig este bine sa apelati la ajutorul unui avocat. Aveti grija sa depuneti contestatia in termen de 15 zile de la primirea PV.
multumesc de sfaturi, mai am o nelamurire. PE DATA DE 8. DECEMBRIE 2011 AM FOST OPRIT IN TRAFIC DOVADA FIIND VALABILA 15 EXPIRAND PE DATA DE 22.12.2011, IN ACEASTA SITUTIE MAI ESTE O PORTITA DE A FACE CONTESTATIE? AVAND IN VEDERE K AU TRECUT MULTE ZILE.
Potrivit art. 31, alin. (1) din OG nr. 2/2001, impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia. Daca procesul verbal v-a fost inmanat in data de 8 decembrie 2011, plangerea contraventionala va fi respinsa ca tardiv formulata.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dar pentru certificatul de inmatriculare al masini nu e poate face nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala data de politie si r.a.r. hincu-ionela hincu-ionela Buna seara!Am si eu o intrebare pot ataca in instanta o amenda contraventionala si suspendare permis 90 de zile?Povestea incepe astfel,acum cateva zile am fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile, amenda 540 ron, certificat retinut, contestatie sambata?? strike strike Buna ziua. Am cateva nelamuriri daca mi se poate raspunde. 1) Suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile 2) Amenda de 540Ron 3) Retinerea ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)