avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Onorariu Avocat - Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Onorariu Avocat - Vatamare corporala

Stimati Domni/Doamne,

Poate sa-mi spuna si mie cineva cam cat costa onorariul unui avocat pentru un caz de vatamare corporala (art.181) in calitate de inculpat??
Vreau sa stiu un pret informativ ca sa imi dau si eu seama daca e mult sau putin cat mi se cere

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
cca 400 lei, minim
Cred ca mai important pentru dvs. este sa nu fiti condamnat pentru infractiunea mentionata asa ca alegeti un avocat cu experienta in penal....rezultatul va merita efortul dvs.
Stimata Doamna,

Este foarte adevarat ce spuneti dumneavoastra.
Asta am crezut ca fac acum 2 ani si am angajat 2 avocati BUNI insa am ajuns ca vineri sa am prima infatisare la judecator
Ce inseamna avocat bun??
Imi recomandati pe cineva care in afara sa inceapa discutia cu suma onorariului sa aud ca vorbeste de sansele mele??

Mersi in avans pentru raspuns
Dvs ce doriti? accelerarea judecarii sau va plangeti de calitatea avocatului. Avocatul este si el doar un tehnician, care s-ar putea sa nu se fi confruntat cu o speta din domeniul respectiv, fiind fara precedent. Pentru spete fara precedent avocatul este ca un nou nascut, dar se si preface ca nu intelege ceea ce nu doreste sa inteleaga.
Pentru accelerarea judecarii, nu exista decat CEDO- adica proces cu o durata de judecata nerezonabila. Dar numai dupa ce s-a judecat. Poate ne povestiti mai concret, altfel nu va putem ajuta.

Poate inca nu ati cautat suficient pe cineva care sa va inteleaga speta, inainte sa va ia banii. cautarea unui avocat este o problema de mare finete. Va sfatuiesc sa vorbiti macar cu 5-10 avocati, si apoi faceti o alegere.
Nici fara avocat nu va descurcati. Unii oameni se apara singuri si stiu legile,

Cautati pe net si Cititi niste spete despre fapta dvs.... cum s-a judecat.
Poate scapati, daca nu scapati va trebui sa va asumati ceea ce ati facut, totusi, sau poate medierea ar mai fi o solutie.Daca ati nenorocit pe cineva, platitii daune la mediator, cu conditia (sa doreasca si el sa fie despagubit)

Daca la fond sunteti nemultumit de judecata puteti si dvs sa faceti Recurs.
Avocatul dvs nu poate prelua pacatele dvs si sa va scuteasca pe dvs. Insa poate sa va apere, cu siguranta, Puteti sa schimbati macar unul din avocati, daca ati gasit unul mai bun.

Calitatea unui avocati se manifeste prin faptul ca:
1) asculta, nu se grabeste la bani
2) este atent
3) intelege ceea ce s-a judecat pana atunci
4) isi linisteste clientul si ii spune ceea ce poate sa faca pt el
5) Nu se incurca in cuvinte, nu se balbaie
6) nu isi trimite clientul sa rezolve clientul ( adica la plimbare sa faca una alta, sa inregistreze)
7) Incercati sa gasiti un alt avocat spunandu-i ca sunteti nemultumit de calitatea avocatilor pe care i-ati gasit pana acum, stiind mai bine ceea ce doriti. In general avocatul recomandat de altul este un punct in plus.
8) Nu va grabiti dvs sa dati banii
9) Dvs sunteti "de vina" pentru avocatii pe care i-ati ales.



Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
liliana11, utilizator
marianiordache74 a scris:

Stimata Doamna,

Este foarte adevarat ce spuneti dumneavoastra.
Asta am crezut ca fac acum 2 ani si am angajat 2 avocati BUNI insa am ajuns ca vineri sa am prima infatisare la judecator
Ce inseamna avocat bun??
Imi recomandati pe cineva care in afara sa inceapa discutia cu suma onorariului sa aud ca vorbeste de sansele mele??

Mersi in avans pentru raspuns


Avocatul lucreaza pe bani, nu gratis, la fel cum si dvs. asteptati sa primiti un salariu daca sunteti angajat. Faptul ca avocatii se ocupa de probleme mai sensibile nu inseamna ca trebuie sa aruncati in ei cu oua pt. ca cer bani.
Este normal ca prima discutie sa fie despre onorariu deoarece mai intai trebuie sa incheiati un contract de asistenta si apoi incepeti sa discutati problema dvs. Cand va duceti la magazin nu luati produsul, il incercati si apoi veniti si il platiti numai daca va convine.
Niciun avocat din lume nu va poate garanta castigul, ci doar va apara cat mai bine, daca speta nu e in favoarea dvs, nu are nimieni ce sa va faca.

Cat timp ati savarsit infractiunea de vatamare corporala, treaba avocatului este sa va obtina o pedeapsa cat mai mica, nu sa va obtina achitarea, din moment ce sunteti vinovat.

Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal? teoma teoma Buna ziua. Intrebarea mea este cea din titlu. Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)