avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Discutie referitoare la conducerea sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Discutie referitoare la conducerea sub influenta alcoolului

Buna ziua. As vrea sa "impartasesc" ce am patit acuma 2 seri. Eram constient ca bausem, eram la volan dar neavand dificultati in a conduce, cat am condus acea seara a fost in jur de 2km, in Localitatea Floresti din jud. Cluj. La 02:00 mi s-a facut etilotestul, am suflat 0.52 mg/l(mentionez ca am suflat in fiola dupa ce bausem la scurt timp alcool). Apoi am fost la UPU(Unitatea de Primire Urgente) unde la ora 03:10 mi s-a recoltat prima proba de sange, apoi am zis ca stau si pentru a 2-a care s-a luat la ora 04:10. Acum sincer... am 180 cm 70Kg ... am baut intr-un interval de 6 ore pana la prima proba de sange...Am si mancat inainte. Exista sansa sa fie 0.80g/l in sange?Nici macar nu eram beat,pilit ar fi cuvantul, mi-a facut asistenta acel test, nu am avut nici o problema.Acum nu doresc comentarii stupide de genul ca am condus stiind ca bausem. Nu am antecedente penale, permisul il am de 2 ani.Da ... stiu nu este deloc bine ce am facut, dar dupa cum cred ca stie fiecare, intr-un moment de "mi se rupe de tot ce e in jurul meu a.k.a nervi din cauza iubitei" uite ce patesti. Mi s-a spus ca dureaza 3 saptamani pana la aflarea rezultatului testului de sange.Ce as dori e sa-mi spuneti e ce as putea face eu in cazul in care valoarea depaseste limita legala, as dori sa stiu de pe acum ce am de facut si nu atunci. Ce drepturi am ? Ce pot eu sa fac ca sa imi ajut putin situatia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat33 , utilizator 16:50, 14 Februarie 2012
Plateste analizele, astfel obtii rezultatul rapid. Daca ai sub 0,8 poti sa susti examenul 13 din 15 si scapi cu 30 zile suspendare. Daca este peste 0,8 recomand avocat. Succes.
~ Conținut șters la cerere ~
Cum pot plati eu analizele? Am ramas doar cu Dovada, in rest nimic. Ce si cum pot face legat de asta?
Pentru plata analizelor va puteti interesa acolo unde va fost prelevata proba de sange.
Cu dovada platii mergeti la politie, ei vor merge sa ridice rezultatul dupa care se va intocmi PV in functie de alcoolemie aflati daca este infractiune sau contraventie. Cu PV veti putea contesta si in baza certificat de grefa ridicati permisul (daca este contraventie) sau examen 13 din 15 pentru reducerea pedepsei complementare de suspendare a dreptului de a conduce auto la 30 zile.
Multumesc de informatie, dar nu cred ca am sa ma mai complic...Dl. Politist mi-a spus ca in 3 saptamani ma va anunta personal telefonic, nu mai imi bat capul cu nimic pana atunci. In orice caz am sa mai revin cu date referitoare la probele biologice, si daca e cazul am sa scriu ca am nevoie si de un avocat :))))

Alte discuții în legătură

2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1,09 - se va intocmi dosar penal? cela_alexia cela_alexia un prieten a fost depistat cu o alcoolemie de 1.09 in sange, va rog sa-mi spuneti daca i se va intocmi dosar penal si daca pedeapsa va fi cu suspendare. ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie =0,8 genyx genyx Am fost depistat in urma alcooltesterului cu 0,44 in aer respirat, apoi au fost luate probe de sange care au avut ca rezultat 0,8 la prima si 0,6 la a doua. Ce ... (vezi toată discuția)