avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori rezervatari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori rezervatari

Sunt interesata daca noul Cod Civil- 2011- prevede vreo posibilitate de a anula dreptul de mostenire a mostestenitorilor rezervatari (sot, sotie, copii) si care ar fi aceste mijloace (testament, etc.)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 11:31, 18 Ianuarie 2012
Nu se pot anula drepturile la mostenire ale rezervatarilor, ca de aia sunt rezervatari. De cota lor de rezerva, conferita prin lege, nu poate dispune nici cel care lasa mostenirea, chiar daca acesta intocmeste un testament pentru cauza de moarte sau donatie, acestea fiind supuse reductiunii liberalitatilor excesive pentru incalcarea rezervei succesorale .Mostenitorii rezervatari sunt sotia supravietuitaore, copii si parintii. Daca nu faceti parte din aceste categorii, va poate intocmi un contract de vanzare cumparare in care sa dati pretul.
daca sunt rezervatari prin lege, bineinteles ca nimeni nu le poate lua dreptul legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)