avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre promovarea personalului contractual din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre promovarea personalului contractual din autoritatile publice

Sunt consilier juridic in cadrul unei autoritati publice locale.In anul 2007 am fost promovata ,prin transformarea postului ,din consilier juridic gr.II in consilier jr. gr.I. In anul 2007 promovarea se facea, potrivit oronantei nr.10/2007 numai pe un post vacant de natura celui pentru care se facea promovarea,insa in anul 2008 ordonanta nr.10/2008 arata ca promovarea se va face in acelasi mod , cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, in cazul carora promovarea se va face prin transformarea postului.Avand in vedere ca ordonanta nr.10/2007 nu a fost aprobata prin lege,asa cum ar fi trebuit, iar ordonanta nr.10/2008 a fost aprobata prin legea nr.177/2008, va rog sa-mi spuneti care sunt efectele neaprobarii ordonantei nr.10/2007. Vreau sa stiu daca se considera ca acest drept la promovare prin transformarea postului a fost suspendat si daca ordonanta 10/2008 a intrerupt suspendarea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bobitza22 , utilizator 14:36, 2 Septembrie 2010
Daca ordonanta respectiva nu a fost aprobata, inseamna ca promovarea este nefondata, nu are baza legala, din nefericire.
Trebuia sa se astepte intemeierea bazei legale pentru promovare.
Acum existand aceasta baza legal prin ordonanta 10/2008 si aprobata prin lege se poate produce promovarea.
Potrivit Legii nr.24/2000, ordonantele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor.

OG nr.10/2007 a fost abrobata cu modificari prin Legea nr.231 din 6 iulie 2007, publicata in M.Of. nr. 474/16 iul. 2007 ;)
Asadar, promovarea facuta in temeiul OG nr.10/2007 este legala. :)
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
dar daca promovarea s-a facut pe acelas post si nu pe unul vacant, asa cum se stipuleaza in ordonanta 10/2007? ce se poate intampla in cazul in care se constata ca promovarea nu a fost facuta legal in anul 2007,insa in anul 2008 s-a procedat conform ordonantei nr.10/2008, adica pe acelas post(pentru ca, am uitat sa va spun ca postul meu este unic)?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
CRISDIDA, utilizator
Daca promovarea in 2007 a fost facuta nelegal, exista posibilitatea contestarii ei la instanta de contencios administrativ.
Daca nu exista un post vacant in perioada respectiva , atunci s-a ales varianta transformarii postului respectiv.
va dati seama ca eu nu am interes sa contest promovarea,insa de curand a fost la institutia noastra un control de la Directia Muncii (banuiesc ca in urma unei sesizari de la un "binevoitor") in urma caruia s-a intocmit o nota de constatare in care s-au stipulat unele nereguli, cu caracter general, precum si mentiunea "cat priveste promovarea personalului contractual ,in cazul d-nei.....promovarea s-a facut in mod nelegal ,pe propriul post..."(nu s-a precizat in nici un fel despre ce promovare era vorba-2007 sau 2008?) .Tin sa precizez ca eu nu sunt singurul angajat contractual ,precum si faptul ca pentru toata lumea s-a procedat in acelasi fel. In finalul notei de constatare s-a stabilit ca pana luna viitoare sa fie remediate neregulile constatate. La ce as putea sa ma astept? Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca acest control a fost efectuat pe data de 25.09.,cand eu eram in concediu medical, iar nota de constatare a fost "fabricata " si adusa la institutia noastra pe 25.10.(?) ,fara a fi consemnate chestiunile cu adevarat importante. Spre exemplu mi s-a comunicat de catre unii colegi ca reprezentantii Directiei Muncii au constatat ca o colega de-a noastra-functionar public- desi nu are studii superioare, a fost incadrata si platita pe un post de studii superioare.Nu este cauza de nulitate absoluta a contractului de munca? va multumesc .:sorry:
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
CRISDIDA, utilizator

Alte discuții în legătură

Promovare personal contractual sallyda sallyda Conform legii, functia de consilier juridic in regim contractual din institutiile bugetare este structurata pe 6 grade profesionale: IA, I, II, III, IV si ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual absolvent studii superioare manu_manu manu_manu Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este baza legala pentru a putea promova si a mi se recunoaste studiile absolvite. Sunt personal contractual , angajat ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta functionari publici msz msz BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 ... (vezi toată discuția)