avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre promovarea personalului contractual din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre promovarea personalului contractual din autoritatile publice

Sunt consilier juridic in cadrul unei autoritati publice locale.In anul 2007 am fost promovata ,prin transformarea postului ,din consilier juridic gr.II in consilier jr. gr.I. In anul 2007 promovarea se facea, potrivit oronantei nr.10/2007 numai pe un post vacant de natura celui pentru care se facea promovarea,insa in anul 2008 ordonanta nr.10/2008 arata ca promovarea se va face in acelasi mod , cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, in cazul carora promovarea se va face prin transformarea postului.Avand in vedere ca ordonanta nr.10/2007 nu a fost aprobata prin lege,asa cum ar fi trebuit, iar ordonanta nr.10/2008 a fost aprobata prin legea nr.177/2008, va rog sa-mi spuneti care sunt efectele neaprobarii ordonantei nr.10/2007. Vreau sa stiu daca se considera ca acest drept la promovare prin transformarea postului a fost suspendat si daca ordonanta 10/2008 a intrerupt suspendarea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bobitza22 , utilizator 14:36, 2 Septembrie 2010
Controlul efectuat de catre ITM nu va afecteaza cu niciun fel pe dvs ca salariat, ci doar pe anagajator. Acesta trebuie sa remedieze neregulile in termenul stabilit de catre ITM.
Ca sa va pot ajuta mai mult , spuneti-mi care sunt masurile stabilite de catre ITM si pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul dvs.?
Exact asa se stipuleaza la finele notei de constatare: sa se remedieze neregulile constatate(!?) pana la un anumit termen. Nu stiu ce implica acest aspect pentru ca v-am zis ca au fost constatate, in mare parte, nereguli cu caracter general ( in ceea ce-i priveste pe asistentii maternali) si,pe langa acestea, exista si mentiunea cu privire la persoana mea ,in speta ca promovarea nu este legala.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
CRISDIDA, utilizator
asa avea si eu o intrebare : sunt functionar public in politia comunitara mures pe fc referent asistent... nu de mult 2 colegi de ai mei agentii de paza au fost ridicatii in functie si grad ... din agentii de paza in fc publici unul devenind agent principal iar celalalt agent asistent ... fara concurs... asa ca din oficiu .. este posibil ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare personal contractual sallyda sallyda Conform legii, functia de consilier juridic in regim contractual din institutiile bugetare este structurata pe 6 grade profesionale: IA, I, II, III, IV si ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual absolvent studii superioare manu_manu manu_manu Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este baza legala pentru a putea promova si a mi se recunoaste studiile absolvite. Sunt personal contractual , angajat ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta functionari publici msz msz BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 ... (vezi toată discuția)