avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut cu garantie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut cu garantie

Buna ziua,
Ca firma,ce modalitati exista de a acorda imprumut unei persoane fizice?Mai pe inteles :trebuie sa-i montez o centrala unei persoane fizice prin programul casa verde.Persoana nu dispune de banii necesari pt a putea derula proiectul.Eu trebuie sa-i eliberez factura si chitanta .Dar mai vad eu banii?
Pot sa fac o firma cu activitate de imprumut ,cod caen corespunzator acestei activitati,dar nu stiu mai departe.Cum procedez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 23:15, 24 Ianuarie 2012
Riscul Dvs. pe care vi-l asumati! Nu puteti imprumuta persoane fizice pe societate. Il inregistrati eventual ca debitor cu suma respectiva, dar dupa ce efectuati lucrarea si ii taiati factura.

Pentru a deschide o societate prin care sa acordati imprumuturi in bani trebuie sa indepliniti anumite criterii. Capitalul social al unei astfel de societati se ridica undeva la 200.000 euro. Cel putin asa stiu eu ca este una dintre conditii lainfiintarea unei IFN. Trebuie sa aveti acordul Bancii Nationale care atesta inscrierea in Registru General.
Dar puteti imprumuta ca persoana fizica, in cazul in care nu plateste, executati, luati banii si ii treceti in firma ( unde inteleg ca vor aparea ca fiind deja incasati). Sfatul meu este sa faceti un contract foarte bun pentru situatia in care trebuie sa ajungeti la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea de imprumuturi fara dobanda de catre un srl Alexandraaaa Alexandraaaa Problema mea sta in felul urmator: Un SRL acorda imprumuturi fara dobanda unor pers fizice si juridice, fara sa aiba in obiectul de activitate acordarea de ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile pentru: imprumutul intre doua societati ContSters109653 ContSters109653 Am in grija o societate care a imprumutat de la un alt SRL 50.000 ron.Transferul de numerar s-a facut prin banca. Nu exista nici un contract de imprumut intre ... (vezi toată discuția)
Imprumutul de bani intre firme kunder1 kunder1 Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare ... (vezi toată discuția)