avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract in baza articolului 53 Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract in baza articolului 53 Codul muncii.

Buna ziua,
deoarece nu este de lucru in perioada aceasta ( firma fiind de instalatii sanitare), administratorul societatii vrea sa reduca cheltuielile in aceasta perioada. Eu am zis ca ar trebui in baza articolului 53 din Codul muncii deoarece nu vrem sa pierdem angajatii. Partea de executie sa fie bagati in baza acestui artilol:
Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .
Va rog sa imi spuneti cum trebuie esact procedat din punct de vedere al resurselor umane: - Trebuie facuta decizie cu perioada (2 saptamani ), noi am vrea sa facem in asa fel incat angajatii sa nu mai vina deloc doua saptamanii insa in acest articol prevede ceva de la 5 la 4 zile pe saptamana, cum sunt ei trecuti in pontaj in cele doua saptamanii? La salarii o sa fie calculati cu 75 % cele doua saptamanii. In urma deciziilor o sa se faca si suspendare de contract pentru perioada 01-15-02.2012. Daca puteti sa imi dati mai multe lamuriri pe acest subiect va rog sa imi trimiteti pe adresa de e-mail alex_niko08@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: plus mobile , utilizator 11:12, 30 Ianuarie 2012
Se poate suspenda activitatea pentru 2 saptamani, reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana fiind facuta in cazul in care intreruperea este mai mare de 30 de zile lucratoare.
Se face decizie, se suspenda contractele cu art.52 alin.1 lit.c, se plateste min. 75%.
MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho 1. Conform acestor articole din Codul Muncii - somajul tehnic se poate da fractionat pe perioada de 1 zi 2 zile etc, si numai o parte din personal? 2. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)