avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este un cv o infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este un cv o infractiune?

Buna seara. Am o cumnata care a apelat la mine sa ii fac un cv si sa i-l printez sa mearga la un interviu. Problema este ca ea a trecut pe ciorna niste locuri de munca fictive inclusiv denumiri fictive de firme. A facut asta pentru a parea mai potrivita pentru locul de munca vizat si spera ca nu i se va cere nicio referinta.

Eu am o condamnare cu suspendare de 1 an si incerc sa ma feresc de orice problema posibila. Imi puteti spune va rog daca sa o ajut sa faca respectivul cv cu date nereale eu comit vreo infratiune? Un simplu cv poate fi incadrat la fals sau orice altceva?

Va multumes
Cel mai recent răspuns: Drept_Gl , utilizator 19:12, 1 Februarie 2012
Nici eu nu consider ca ar fi recomandabil sa o ajutati.
Se poate ajunge cumva si la o posibila tentativa de inselaciune...daca o ajutati ati fi complice...
Inselaciune. Art. 215 C. pen.
Nu-i o sansa prea mare sa se sesizeze cineva pentru asta, dar asa cum a spus si colegul matahachiro, este bine sa va feriti de orice abatere, avand deja antecedente.
Bună seara,

Puteți să o ajutați cu acel Cv, în care să treceți date nereale, dar nu orice fel de date. De exemplu: - să spunem că doamna a fost angajata unei societăți 2 ani, pentru postul de ,,bucătar''. Se duce să se angajeze la o alta societate, tot pe același post, iar la interviu are surpriza să vadă că sunt 250 de concurenți, pe un singur post. Ca să aibă șanse de angajare, ar fi bine să aibă trecut în Cv, în loc de 2, 5 ani, important este faptul, să și cunoască cu ce se mănâncă bucătăria. Dacă va trebui să dovedească, ar putea să vorbească cu fostul șef unde a activat 2 ani, să-i dea o referință în care să scrie clar, că a fost angajata societății 5 ani de zile, că este o pers.disciplinată, se adaptează ușor la situații noi, spirit de echipă, etc.
În același timp, vă sfătuiec să nu treceți în Cv, date nereale cum sunt: - meseria de bucatar pentru care, cel care urmează să se angajeze, nu posedă certificat de calificare, sau să spunem că vizezi un post de macaragiu, dar tu nu ai autorizația care atestă această meserie, și cu toate acestea reușești să obții un post, etc. Dacă o veți face (mă refer la cel care urmărește să profeseze într-o astfel de meserie, nu la d-voastră care faceți un Cv), se încadrează la art.215 Cod Penal.

O seară plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"consultanta" ContSters218711 ContSters218711 Societati care fac recrutare si/sau selectie de personal pentru munca in strainatate , prin contracte de consultanta ! , modifica ! CV-urile pentru a plasa cat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ? sau inselaciune in forma agravanta? burgcrist burgcrist 1. Imi puteti spune va rog care este pedeapsa maxima pentru inselaciune in forma agravanta (suma peste 200k ron) coroborat cu abuz in serviciu si fals daca ... (vezi toată discuția)
Fals si inselaciune sam bam sam bam am fost trimis in judecata in 2001 pentru inselaciune 215 al 1 si 2, si fals. in 2010 am fost condamnat pentru 215 al 1 si 2 la 5 ani, iar pentru fals a fost ... (vezi toată discuția)