avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CE MAI POT FACE UNUI PRIMAR CARE REFUZA SA PUNA IN ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CE MAI POT FACE UNUI PRIMAR CARE REFUZA SA PUNA IN APLICARE O HOTARARE JUD.DEFINITIVA SI IREVOCABILA

Buna seara!
Dragi avocati ,consultanti si voi colegi forumisti va rog dati-mi si mie citeva informatii.
Am o hotarare jud. care il obliga pe primar sa-mi elibereze titlu de propr.asupra unei suprafete forestiere si sa-mi plateasca chelt de jud 600 ron.Hotarirea a ramas definitiva si irevocabila pe data de 06.11.2007.Prin luna mai 2008 am facut plingere penala impotriva lui si in timpul investigatiilor mi-a dat un proces verbal de punere in posesie si am renuntat la plingere. Am tot asteptat titlul de propr.si cum nu mai venea m-am interesat la Oficiul de cadastru unde primaria trebuia sa duca originalul procesului verb.cu documentatia necesara ptr emiterea titlului si am constatat ca nu a dus.Am cerut explicatii la primarie si mi s-a spus ca deoarece n-au avut bine intocmit planul parcelar nu le-a fost primita documentatia.Ce pot sa mai fac si care este termenul in care pot executa chelt de jud.?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 00:20, 29 Ianuarie 2009
Cheltuielile de judecata le puteti recupera in termen de 3 ani de la data raminerii definitive a hotariri si putei apela la un executor pentru acest lucru. De asemenea puteti sa faceti o noua plingere penala pentru abuz in serviciu sau sa urmati calea contencisoului administrativ pentru a face documentatia necesara obtinerii titlului cerind despagubiri pentru fiecare zi de intirziere.
Cheltuielile de judecata le puteti recupera in termen de 3 ani de la data raminerii definitive a hotariri si putei apela la un executor pentru acest lucru. De asemenea puteti sa faceti o noua plingere penala pentru abuz in serviciu sau sa urmati calea contencisoului administrativ pentru a face documentatia necesara obtinerii titlului cerind despagubiri pentru fiecare zi de intirziere.
Aveti si varianta de a introduce in instanta o actiune prin care sa solicitati plata de catre parat a unei amenzi civile ( art.580 ind.3 C.P.Civ. ) stabilita pe zi de intarziere pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu .
Aveti toate variantele recomandate mai sus de cei doi colegi!
Daca as fi in locul dvs. as incepe prin a introduce o actiune la judecatorie, solicitand instantei sa oblige primaria la plata de amenzi civile in favoarea statului, pentru nepunerea in executare a titlului, conform art. 580 ind. 3 Cod procedura civila!
Niciunui director de institutie publica (in cazul dvs. primar) nu-i vine sa creada ca exista Legea nr. 110/2007 si ca mai trebuie sa o si respecte!
Buna ziua ,


Am hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta in urma careia mi-a fost restituit apartamentul .
Intrucat depusesem anterior deschiderii procesului si dosar in baza Legea 10/2001 am solicitat stoparea procedurii administrative pana la terminarea procesului .
Desi am atasat la terminarea procesului copii ale hotararilor judecatoresti , am primit o dispozitie de primar prin care mi se refuza restituirea apartamentului .
Mentionez ca apartamentul se afla in posesia mea deja de 2 ani si a avut loc si o vanzare .
Poate fi vreo problema in acest caz ?
Astept cu interes opiniile dvs !
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune moratorii - antecontract -cerere de chemare in judecata uranus168 uranus168 Buna ziua , Am o problema in acest moment si apelez la sfaturile dv. , in speranta sa-mi dati un sfat , o clarificare a situatiei , pe cit ... (vezi toată discuția)
Executarea silita-ptr obligatia de a face Alb07 Alb07 Este vorba despre o sentinta civila definitiva si irevocabila prin care Primaria este obligata sa emita o decizie privind acordarea de despagubiri conform ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie condretc condretc in urma unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile sa facut procesul verbal de punere in posesie si a fost eliberat titlul de proprietate. Persoana ... (vezi toată discuția)