avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua!

As avea o nelamurire legata de conditia de intoarcere la serviciu pentru obtinerea acelui stimulent de insertie lunar de 500 lei. Stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu inainte ca copilul sa impineasca 1 an.
Nelamurirea mea este: cu cat timp inainte ca copilui sa aiba 1 an trebuie sa ma intorc la locul de munca? Unde este specificat acest termen, unde as putea sa caut?
De exemplu copilul meu va implini 1 an pe 14.11.2012.

Multumesc anticipat pentru un raspuns!

O zi placuta tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 9 Februarie 2012
In OUG nr.111/2010 nu este prevazut termenul in care trebuie sa reveniti pentru a beneficia de stimulentul de insertie ... legea prevede doar ca , .. inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an ...

Asadar, puteti reveni la munca si cu o zi inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului .. potrivit, principiului de drept unde legea nu distinge nici interpretul nu treguie să distingă, aceasta denota faptul că noi nu putem adăuga sau exclude cazuri care n-au fost adăugate sau excluse de legiuitorul însuşi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil aniri aniri buna. am o nelamurire. dupa noua legislatie, in cazul in care optez pentru a sta acasa 1 an, cand ar trebui sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia de ce ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa revin din concediu crestere copil simona-busuioc simona-busuioc Buna ziua, copilul meu implineste 1 an pe 06/07/2012, eu am optat pentru concediu ingrijire copil pe o perioada de 1 an. Intrebarea mea este , cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)