avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii 2012

Dorim sa acordam salarii compensatorii in urma unei concedieri individuale pe motive ce nu tin de persoana salariatului. Mentionez ca nu avem nimic precizat in CCM la nivel de unitate sau in regulamentul intern.
Imi puteti spune daca acordam 3 salarii compensatorii de incadrare in baza deciziei de concediere individuala vom retine toate contributiile, mai putin somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 14 Februarie 2012
Se datoreaza asupra acestor salarii compensatorii :
1) salariat:
-contributia individuala de asigurari sociale;
-contributia individuala de asigurari sociale de sanatate;
- impozit venit salarii

2) angajator:
- contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- contributia datorata de angajator la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate;
- contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator la bugetul asigurarilor sociale de stat;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer-concediere colectiva-am primit platile compensatorii IOANGILEA IOANGILEA Buna seara. Am si eu o intrebare: sunt somer prin concediere colectiva, am primit platile compensatorii, si din platile compensatorii mi s-au retinut bani ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca vs contract de ramura comert Pmarin2014 Pmarin2014 Buna ziua, O mare companie germana se retrage in aceste zile din Romania si nu ajungem la nici o intelegere privitor la salariile compensatorii. Conform CCM ... (vezi toată discuția)