avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ajung sa retin contributii la venituri de cate 50 lei ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ajung sa retin contributii la venituri de cate 50 lei ?

Un SRL plateste persoane fizice Neautorizate pentru reclame online, si comision din vanzarea spatilor publicitare si traficului online.
1. inafara de 16% imp pe profit din ce le platesc altceva mai trebuie sa retina?
2. in caz ca DA , si am peste 1000 pers la care fac plati de la 50 de lei pana la mii de lei , va trebui sa calculez pt fiecare 50 lei alte contributii ?
3. sau ce alta modalitate exista pentru a platii pers fizice ,de ex. se pot oferii sume de bani ca si premii ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ezPTCro , utilizator 21:51, 14 Februarie 2012
Cred ca venitul descris de dvs. nu poate fi considerat a fi obtinut dintr-o activitate dependenta, asa cum e definita in Codul fiscal:

ART. 7 Definiţii ale termenilor comuni

(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

1. activitate - orice activitate desfăşurată de către o persoană în scopul obţinerii de venit;

2. activitate dependentă - orice activitate desfăşurată de o persoană fizică într-o relaţie de angajare;

2.1. Orice activitate poate fi reconsiderată ca activitate dependentă dacă îndeplineşte cel puţin unul dintre următoarele criterii:

a) beneficiarul de venit se află într-o relaţie de subordonare faţă de plătitorul de venit, respectiv organele de conducere ale plătitorului de venit, şi respectă condiţiile de muncă impuse de acesta, cum ar fi: atribuţiile ce îi revin şi modul de îndeplinire a acestora, locul desfăşurării activităţii, programul de lucru;

b) în prestarea activităţii, beneficiarul de venit foloseşte exclusiv baza materială a plătitorului de venit, respectiv spaţii cu înzestrare corespunzătoare, echipament special de lucru sau de protecţie, unelte de muncă sau altele asemenea şi contribuie cu prestaţia fizică sau cu capacitatea intelectuală, nu şi cu capitalul propriu;

c) plătitorul de venit suportă în interesul desfăşurării activităţii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizaţia de delegare-detaşare în ţară şi în străinătate, precum şi alte cheltuieli de această natură;

d) plătitorul de venit suportă indemnizaţia de concediu de odihnă şi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă, în contul beneficiarului de venit.


Ca urmare, retineti din venit si virati doar 16% impozit.

Atentie! Pentru aceste venituri se datoreaza si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), dar este obligatia prestatorului de servicii s-o plateasca (nu se retine la sursa).
Sa inteleg atunci , ca trebuie sa platesc separat , adica nu retin CASS pentru fiecare persoana ?

Cum definesc mai exact o persoana fizica neautorizata care are un blog urmarit de multa lume astfel eu imi fac reclama pe site-ul lui din cauza traficului mare si ii platesc un venit nu neaparat lunar , poate saptamanal poate trimestrial.
Ati inchis topicul legat de CASS . Am vrut sa aflu valoarea CASS ului , pentru ca trebuie sa fac calcule si din partea pers fizice , ca atunci nu se merita sa faca , "sa preseteze" (cum se numeste) ceva daca au cheltuieli mai mare decat venitul daca si in cazul unui leu primesc mai putin cu 16% si in plus au de platit CASS.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
ezPTCro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat platesc cass pt pers care au venit de 50 lei pe luna ezPTCro ezPTCro La un SRL mai nou am aflat ca pe langa 16 % imp retinut mai trebuie sa platesc si CASS pentru persoanele fizice pe care ii platesc pentru reclama onlina si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dianaghineraru dianaghineraru buna ziua, Doresc sa stiu daca un contract prestarii servicii intre o persoana fizica neautorizata cu caracter ocazional si o societate comerciala la care se ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)