avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 394

La comert cu amanuntul , unii clienti cer factura la bonul fiscal . Intrebare : aceste facturi se trec in D 394 din ianuarie 2012 sau se treceau dintotdeauna.
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 20:12, 6 Aprilie 2012
facturile care contin Tva se treceau dintotdeauna ca sa spun asa, bonurile fiscale nu se inregistreaza in declaratia 394, atentie doar facturi care contin Tva si clienti platitori de TVA, se declara in declaratia 394,
Declaratia 394 se completeaza si se depune de catre:
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul Fiscal si care sunt obligate la plata taxei conform art.150 alin.(1) lit.a si alin. (2) din Codul Fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.126 alin.(1) si taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in perioada de raportare;
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Codul Fiscal care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare sau in cazul operatiunilor pentru care se aplica taxarea inversa.
Trebuie multa atentie la inregistrarea acestor facturi in contabilitate pentru a nu se dubla vanzarile, adica sa se inregistreze si bonul, si factura.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Iulian MANEA, Contabil
am o societate care nu are activitate in trim.I, cum completez declaratia 394, ca-mi da erori daca pun 0,iar in lista nu se completeaza nimic
D394 nu se depune pe 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Bonuri trecute in d394 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in D394 la livrari se trec bonurile fiscale emise clientilor.Va multumesc. O zi buna! (vezi toată discuția)
Completare declaratie 394 marymary marymary 1. in declaratia 394 se declara livrarile scutite de tva(chirii)? 2. in declaratia 394 se declara achizitiile scutite de tva(chirii)? 3. in declaratia 394 se ... (vezi toată discuția)