avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot castiga priin uzucapiune un teren in situatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot castiga priin uzucapiune un teren in situatia urmatoare ?



In anul 1960 proprietarul terenului din vecinatatea casei unde locuiesc a plecat din localitate nemainteresandu-se de teren, din anul 1970 impozitul a fost platit pana in prezent avand la mana chitantele, terenul fiind folosit in scop propriu ca o gradina.

Proprietarul e posibil in prezent sa fi murit dar stiu ca are mostenitori.

Faptul ca mostenitorii pot declara nestiinta terenului poate influenta negativ luarea lui prin uzucapiune ?

Pot lua prin uzucapiune terenul avand la mana doar chitantele pe aprox 30 de ani ?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 11:22, 15 Februarie 2012
Pe langa plata acestor impzite trebuie sa faceti si dovada unei posesii utile , neviciatae adica nu ati fost tulburat, ati exercitat o posesie continua, neintrerupta , sub nume de proprietar.
Dovada o veti putea face cu orice mijloc de proba admis de lege( martori, prezumtii, etc) .
In prvinta mostenitorilor adevaratului proprietar al terenului, nu stiu in ce masura ,,nestiinta,, lor cu privire la existenta terenului ar putea influenta uzucapiunea, intrucat , ca si in cazul ascendentului lor, ei au dat dovada de pasivitate in a-si stapani dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de "uzucapiune - intrerupere" schumy80 schumy80 Va rog sa imi spuneti opinia dvs in legatura cu urmatorul caz: -> prin anii 1960, bunicii mei cumpara o casa + teren aferent (dovada: doar o chitanta de ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate prin uzucapiune? alexivan alexivan Buna ziua! Am nevoie de ajutor, eventual reprezentare, intr-o problema legata de uzucapiune (cred). Strabunicul meu a cumparat in jurul anului 1950 un ... (vezi toată discuția)