avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in ce fapta penala intra furtul de energie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in ce fapta penala intra furtul de energie

dupa rezilierea unui contract de furnizarea energiei ,abonatul continua sa consume fraudulos
furt calificat Art. 209 C.P ;)
Sustragerea de energie electrica constituie infractiunea de furt si se pedepseste conform prevederilor Codului penal, art. 208 alin. 2. Incadrarea juridica in cazul acestui alineat se va face astfel :art.85/alin.1 din Legea 13/2007-Legea Energiei Electrice , raportat la art.208/alin.2 din Cod Penal.
E savarsita infractiunea de furt calificat, incriminata de art . 209 din Codul penal.
Stoica Ioana a scris:

E savarsita infractiunea de furt calificat, incriminata de art . 209 din Codul penal.


Cum argumentezi, Ioana? :)
Conform dispozitiilor art. 85 alin.(1) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificarile si completarile ulterioare , sustragerea de energie electrica constituie infractiunea de furt si se pedepseste conform prevederilor art. 208 sau 209 din Codul penal, respectiv cu inchisoare de la 1 la 12 ani, in cazul furtului simplu si cu inchisoare de la 3 la 15 ani, in cazul furtului calificat.

Intra sub incidenta acestei infractiuni toti aceia care recurg la modificarea, deteriorarea, blocarea echipamentelor de masurare a energiei electrice, executarea si folosirea de instalatii neautorizate, cei care recurg la racordarea neautorizata in retea sau executa lucrari pentru ocolirea aparatelor de masura a energiei electrice.

Infractiuni Art. 85
(1) Sustragerea de energie electrica constituie infractiunea de furt si se pedepseste conform prevederilor Codului penal.
(2) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani.
(3) Deteriorarea, modificarea fara drept sau sustragerea componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare, conform prevederilor Codului penal.
(4) Executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(5) In cazul in care infractiunile prevazute la alin. (2) si (4) sunt savarsite de un salariat al unui titular de licenta, limita minima si maxima speciala a pedepsei se majoreaza cu cate un an.
(6) Tentativa la infractiunile prevazute de alin. (2) si (4) se pedepseste.


Consider ca este savarsita infractiunea de furt calificat, data fiind continuitatea elementului material .


Alte discuții în legătură

Furt de curent kostypaco kostypaco buna zuia.am fost prins cu furt de curent si vr s siu si eu cat este amendap care o s mio dea cu aproximatie.va rog s imi spuneti k snt disperat nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)
Plangere furt energie electrica andoris andoris buna seara ! in urma cu cateva zile am depus o plangere la e-on furnizare si una politie impotriva fostilor proprietari ai imobilului pe care eu l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica aurelian55 aurelian55 Buna ziua! am o intrebare in legatura cu o ruda care locuieste la tara si a fost prins furand energie electrica cu un fir care era legat in tablou inainte de ... (vezi toată discuția)