avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... 392B - activitate de taximetrie-
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

392B - activitate de taximetrie-

Activitate de taximetrie - neplatitor TVA

Combustibilul achizitionat (fara factura) se pun la:
- achizitii de la platitori TVA
sau
- achizitii de la neplatitori TVA

Am intrebat la finante si mi-au spus sa revin cu intrebarea...
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 11:07, 21 Februarie 2012
Parerea mea este la "neplatitori de TVA".

Revino si aici cu informatia, te rog, daca raspunsul primit din partea acestora este altul.
Multumesc mult.
:-/
Daca furnizorul de combustibil de unde s-a achizitionat combustibilul (chiar si fara factura, exista un bon fiscal stampilat) este platitor de TVA - avand CIF cu RO mentionat pe BF - consider ca trebuie inregistrat la platitori de TVA. Asa m-a invatat pe mine o doamna contabila...
L.C.
Operatiunile se preiau din jurnalele de TVA (vezi art. 156 C.Fiscal). Chiar daca persoana juridica nu este inregistrata in scopuri de TVA, dar ar fi avut drept de deducere (ceea ce nu e cazul), operatiunile se trec la ACHIZITII DE LA PLATITORI INREGISTRATI IN SCOPURI DE TVA.
:innocent:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnal cumparari /vanzari pfa neplatitor tva earlysunset earlysunset Buna ziua! In cazul unui PFA neinregistrat in scopuri de TVA, impozitat in sistem real, am gasit un model de Jurnal pentru Cumparari cu urmatoarele coloane: ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Achizitii bon fiscal din 14.03.2013 tincuta30 tincuta30 1) Prevederile referitoare la bonurile fiscale incepand cu data de 14.03.2013 sunt valabile si pentru deducerea cheltuielilor la calculul impozitului pe ... (vezi toată discuția)