avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie in anulare

Buna Ziua,

Am avut un proces in data de 24.11.2011pe contencios administrativ avand ca obiect suspendare executare act administrativ la Curtea de Apel. Proces pe care l-am castigat prin, recurs anulat ca netimbrat. Acuma primesc citatie prin care sunt instiintata ca Primaria face Contestatie in Anulare pentru urmatoarele motive:
ei spun ca hotarirea pronuntata de catre Curtea de apel ar fi rezultatul unei greseli materiale. Ei spun ca instanta a retinut faptul ca "recurentul parat Consiliul Local a fost citatcu mentiunea achitarii taxei de timbru de 5 lei prin chitanta CEC plus 0.15 lei timbru judiciar, dar aceasta nu s-a conformat instantei".
Ei spun ca instanta a savarsit o eroare materiala in intelesul art 318Cod procedura civila., deoarece taxa de timbru a fost achitata in data de 24.11 si expediata prin posta.Ei invedereaza ca hotarairea atacata este irevocabila, iar taxa de timbru achitata. Prin urmare anularea recursului ca netimbrat, constituie eroare materiala, in intelesul art 318 si drept consecinta, justifica admiterea contestatiei in anulare speciala.

Cam acestea sunt ceel invocate de primarie in intimpinarea depusa.
Va rog sa-mi spune-ti daca sunt indreptatiti sa li se admita aceasta contestatie?
La data procesului 24.11.2011 nu s-a prezentat nimeni din partea lor la proces, si aceea taxa de timbru normal nu trebuia sa fie la dosar in ziua procesului? Este justificat ca taxa sa fie platita in cursul zilei de 24 .11.2011 si sa fie trimisa prin posta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 18:45, 21 Februarie 2012
Motivul „dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale” duce la admisibilitatea contestaţiei în anulare speciale dacă s-a săvârşit o greşeală materială , care în sensul textului înseamnă greşeală de ordin procedural, adică greşeală comisă prin confundarea unor date esenţiale ale dosarului , precum : anularea greşită a unui recurs ca netimbrat .

Da, este posibila trimiterea prin posta a chitantei prin care se dovedeste ca s-a achitat taxa judiciara de timbru ..
Eroarea materiala trebuie să fie evidentă şi săvârşită de instanţă, datorită omiterii sau confundării unor elemente sau date materiale importante din dosarul cauzei. din punctul meu de vedere ar trebui respinsa o asemenea contestatie, mai ales tinand seama de faptul ca instanta le-a pus in vedere sa achite timbrajul pana la termenul respectiv. Mai mult decat atat sunt in culpa pentru faptul ca nu s-au prezentat in fata instantei sa depuna taxa achitata sau copie dupa scrisoarea recomandata trimisa. Astfel instanat a luat act de ceea ce exista la momentul respectiv....

si in plus contestatia la anulare are o arie limitata de actiune..
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de greseala materiala prevazuta de art.318 c.p.c. daco16 daco16 Doresc sa stiu care este interpretarea corecta a notiunii de greseala materiala prevazuta de art.318 C.proc.civ. si care sunt situatiile in care, invocandu-se ... (vezi toată discuția)
Cai de atac teslovan florentina teslovan florentina Daca recursul a fost respins si nu ma vad in nici un motiv care sa ma ajute la cele doua cai extraordinare ce mai pot face?Cineva m-a indrumat la o contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare speciala roddi roddi Se poate introduce o contestatie in anulare speciala, invocandu-se ca greseala materiala ,omisiunea instantei de recurs de a lua in considerare o decizie a CSJ ... (vezi toată discuția)