avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Individuala - trebuie sa angajez sofer?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Individuala - trebuie sa angajez sofer?

Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de I.I.-uri. Dupa cunostintele mele, titularul intreprinderii individuale nu poate sa se angajeze pe intreprinderea lui cu contract individual de munca, el functioneaza ca un PFA (adica face contract cu CAS, cu casa de pensii, unde isi plateste contributii, impozit pe venit . . .). Dar din punctul de vedere al ITM-ului, el poate desfasura activitate in cadrul intreprinderii?
De exemplu: titularul I.I., cu activitatea principala de transport rutier, poate sa desfasoara activitate in cadrul intreprinderii ca si sofer de autocamion, fara sa incheie contract individual de munca? De ce sa angajeze pe unsofer cu CIM, daca titularul intreprinderii este sofer profesionist si are toate autorizatiile necesare?

Multumesc!
As vrea sa stiu, ce documente poate sa solicite ITM-ul in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: melinda_orosz , utilizator 12:50, 23 Februarie 2012
Sigur ca titularul poate desfasura activitatea daca are calificarea necesara - nu trebuie sa angajeze sofer.

Cei de la ITM nu vin in control daca nu aveti contracte de munca inregistrate la ei. Ca titular aveti incheiate contractele cu institutiile celelalte: casa de pensii si casa de sanatate...
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare detinator firma dactari dactari buna ziua am infiintat o firma intreprindere individuala cu activitate transport marfa . eu ca si detinator al acestei firme ca sa pot eczercita functia de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Inteprindere individuala - angajati, cas, posibil contract de munca? olden olden 1. titularul unei inteprinderi individuale daca lucreaza este obligat sau poate sa incheie contract de munca pe inteprinderea la care este titular, adica a ... (vezi toată discuția)