avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Au dreptul sa desfasoare ancheta?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Au dreptul sa desfasoare ancheta?

Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca -ul lui, magicul euroins...
doar ca indivizii vor ancheta suplimentara, desi art. 36 din ordinul csa 14/2011 nu le permite acest lucru: "Asigurătorul RCA poate desfășura investigații privind producerea accidentului, în condițiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritățile publice."
Asa zice legea, eu am deja decizia de la politie deci e clar cine a fost de vina... si ei m-au informat cu nonsalanta ca totusi vor sa o faca in temeiul art.36....care ii contrazice total!!!!!!!
ce sa fac?X-(X-(
Cel mai recent răspuns: catalinastr , utilizator 14:40, 24 Februarie 2012
Daca nu vor sa va despagubeasca singura solutie este instanta. Sau poate medierea.
superb...deci constatarea de la politie si faptul ca celalalt sofer si-a recunoscut vina, sunt nule...ce lege avem... apropo de lege, ma puteti ajuta cu inca o informatie...cine stie unde este specificat in lege faptul ca aceasta "constatare" sau ma rog...hartoagele de la politie care s-au intocmit in baza proceselor verbale nu reprezinta cercetari ? exista undeva in lege scris asa ceva? multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)