avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbare destinatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbare destinatie

Am cumparat o casa pe firma prin intermediul Banc Post, si acolo am sediul firmei si de asemenea un internet, as vrea sa stiu ce pot face pentru a schimba destinatia casei, caci acesta este "motivul" gasit acum de primar pentru a nu imi da autorizatia. Eu nici nu stiam ca o casa poate avea destinatie. Va rog sa imi dati si mie un raspuns. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:27, 12 Noiembrie 2008
Din cate inteleg, casa are in pezent destinatie de locuinta.Pentru a desfasura activitati "economice"(firma,etc) trebuie in primul rand sa schimbati destinatia din "locuinta" in "spatiu comercial" fara modificari constructive - daca nu ati facut astfel de modificari.Pentru aceasta va adresati primariei cu cerere tip - pe care o lluati de la centrul de informatii sau de la Serviciul Urbanism, pentru a va elibera in acest scop un Certificat de Urbanism, anexand urmatoarele acte:
1.titlul de proprietate asupra imobilului (extras CF)
2.declaratie ca imobilul nu face obiectul unui litigiu
3.documentatiia tehnica pentru identificarea proprietatii intocmita de un proiectant autorizat si vizata de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara
4.aviz al Asociatiei de proprietari - daca este cazul
5.plata taxei de elliberare a certificatului de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din imobil in spatiu comercial whitescorpion whitescorpion BUna Am nevoie de o parere... Situatia unei cladiri a fost urmatoarea...A fost cantina sociala a statului,deci spatiu public....a fost restituita prin ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru dora negrea dora negrea Buna ziua, din nou! Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui imobil? CAMGZN CAMGZN [b]Buna ziua[/b]. [b]CE TREBUIE FACUT[/b] pentru a schimba destinatia unui imobil care acum figureaza la fisc ca <spatiu comercial> pentru care ni s-a ... (vezi toată discuția)