avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea partiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea partiala

Buna............am nevoie de lamuriri
Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani....eu, unica fiica impreuna cu mama mea-sot supravietuitor am ales calea judiciara a deschiderii succesiunii fiind neintelegeri intre noi............din cauza stresului, a lipsei de timp si de bani cauza a fost suspendata fiind, in cele din urma perimata............mentionez faptul ca detin un automobil daruit de tatal meu care nu a fost trecut pe numele meu(tatal meu a decedat intre timp)..........acum sunt in situatia de a radia acest automobil,fiind foarte vechi si pentru care platesc o taxa mare la primarie,însă pt aceasta mi s-a zis ca trebuie sa fac impreuna cu mama mea o taxa de succesiune partiala la notar............acest lucru va avea efect si asupra celorlalte bunuri?............si daca este posibila aceasta succesiune partiala?..............multumesc


Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
ily_89, utilizator
Cel mai recent răspuns: olgachelu , utilizator 13:16, 28 Februarie 2012
Da, este posibila o succesiune partiala.
multumesc frumos............
In speta, din acest bun îi va reveni mamei mele 1/4 si mie 3/4?...........intreb asta pt ca am luat legatura cu notarul public unde va trebui sa se dezbata succesiunea si mi-a zis ca bunul se va imparti in cote de 1/2 si 1/2, iar in situatia in care eu sau mama mea renuntam una in favoarea celeilalte la acest bun, vom fi considerate renuntătoare si cu privire la celelalte bunuri chiar daca cu privire la ele nu s-a dezbatut succesiunea............este posibil asa ceva?
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Dezbatem succesiunea după tata. cum se poate trece casa părintească pe numele copiilor mei? Andrej2014 Andrej2014 Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tatăl meu gheorghe a decedat iar el împreună cu ... mierloiuionela mierloiuionela Buna seara! Tatăl meu Gheorghe a decedat iar el împreună cu cei doi frați al lui au moștenire terenuri de la tatăl lor .Ei cei trei frați au dezbătut ... (vezi toată discuția)