avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se incadreaza fapta si ce-ar trebui sa faca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se incadreaza fapta si ce-ar trebui sa faca

Buna ziua,
O colega a fost enervata de un copil pana la maxim si l-a palmuit (palme in urma carora i-a lasat o zgarietura).Parintii acsetuia au scos copilului certificat medico-legal pentru 6 zile si a amenintat-o c plangerea la politie.
Unde se incadreaza fapta si ce-ar trebui sa declare pentru a atenua consecintele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:25, 29 Februarie 2012
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.

Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Să se împace cu părinţii copilului.

Dacă nu se poate, să declare ce şi cum s-a întâmplat. Să îşi angajeze avocat, care va putea solicita aplicarea unei amenzi administrative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Ajutatima aselajusto aselajusto buna seara eu sunt din baia mare, am o prietena care sta in jud satu mare , este casatorita si are 2 copilasii : unul de 2 ani ai o fetita de 9 luni, ... (vezi toată discuția)