avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de organizare si functionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de organizare si functionare

Buna ziua
As vrea sa stiu .. daca la un SRL , cu 30 de angajati este obligatorie existenta Regulamentului de Organizare si Functionare.
Daca da, ce act normativ prevede aceasta ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 2 Martie 2012
Este obligatorie existenta Regulamentului de Ordine Interioara - art. 241 si urmatoarele Codul muncii. Nu exista denumirea "Regulament de Organizare si Functionare".
Multumesc pentru raspuns.
Asa stiam si eu . Regulament de ordine interioara exista.... a fost controlat de ITM in toamna... totul e ok .
La societatile de investitii financiare este obligatorie existenta unui Regulament de Organizare si functionare ... in rest nu cred !
Mai exista si alte institutii care in afara R.I au si R.O.F. ... Regulamentul de organizare şi funcţionare este o detaliere a structurii organizatorice în care se includ atribuţiile, competenţele şi responsabilităţile specifice funcţiilor existente în întreprindere. El cuprinde o bază legală care vizează obiectul de activitate, organigrama, obiectivele detaliate şi responsabilităţile diverselor funcţii şi o descriere amănunţită a compartimentelor existente.
Multumesc .
Stiu ca e foarte util , dar nu e obligatoriu pentru un SRL .

Sanatate multa !
Buna
Revin la intrebarea de mai sus..... Am primit o oferta pe care o gasiti la : [ link extern ]
.. si aici se spune.. :

"
Stimate angajator,

Potrivit Codului civil, orice persoana juridica - deci si firma dvs. - este obligata sa aiba o organizare de sine statatoare.

Iar organizarea aceasta o stabiliti dvs., printr-un act juridic pe care il elaborati singur, fara sa fiti obligat sa va consultati cu sindicatul sau cu reprezentantii salariatilor. Numele acestui act? Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF). ......."



Eu nu sunt jurist.... va rog frumos sa ma lamuriti.... e obligatoriu ROF sau nu ?
Intreb si pentru ca un coleg din Resurse umane ( la o alta societate ) a avut control de la ITM si a fost intrebat despre existenta ROF .....

Va multumesc








Alte discuții în legătură

Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Regulament de organizare si functionare Mariechen Mariechen Cine imi poate ajuta cu un regulament de organizare si functionare pt o SRL cu activitatea principala: activitati de realizare a softului la comanda (6201) (vezi toată discuția)