avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de organizare si functionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de organizare si functionare

Cine imi poate ajuta cu un regulament de organizare si functionare pt o SRL cu activitatea principala: activitati de realizare a softului la comanda (6201)
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:45, 22 Septembrie 2009
Regulamentul de ordine interioara cautati?gasiti in documente utile si il adaptati specificului dv.
Nu exista stas pentru fiecare activitate in parte.
nu de ordine interioara.... se numeste regulament de organizare si functionare.... este alceva. regulament de ordine interioara am deja. dar mi-au spus ca mai trebe regulament de organizare si functionare

~ Conținut șters la cerere ~
Sunt tot felul de terminologii unele vechi(ROF,ROI),altele noi(Manualul angajatului, Regulament intern) prin care se stabilesc reguli de organizare si functionare,de sanatate si securitate in munca,drepturi si obligatii angajat/angajator.

In conformitate cu Titlul XI Cap 1 Regulementul intern art 257-262 din Codul Muncii , angajatorul este obligat sa intocmeasca Regulamentul intern.
1. Regulamentul de organizare si functionare (ROF) a unei unitati stabileste obiectivul fiecarei pozitii (functii), enumera sarcinile si responsabilitatile pe care le include fiecare lucrare, explica cat de mult se extinde autoritatea fiecarei functii si clarifica relatiile intre diferitele functiuni.
2. ROF cuprinde urmatoarele:
a) Dispozitii generale (actul de constituire, data infiintarii, subordonare ierarhica, obiectul de activitate);
b) Organizarea (structura organizatorica, cu toate detaliile legate de AGA, conducerea unitatii, organigrama, sistemul informational);
c) Atributiile si sarcinile (atributiile fiecarui compartiment din organigrama, responsabilitatile si competentele, legaturile de colaborare intre compertimente);
d) Dispozitii finale (obligativitatea salariatilor de a respecta ROF, luare la cunostinta de prevederile ROF, respectarea R.I., care face parte din ROF).
3. Codul muncii nu prevede obligativitatea ROF ci numai a R.I., deci ITM nu va poate obliga sa intocmiti si ROF.
4. ROF este bun pentru orice angajator care se respecta si care vrea sa lucreze ordonat si eficient.

Alte discuții în legătură

Regulament de organizare si functionare Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua As vrea sa stiu .. daca la un SRL , cu 30 de angajati este obligatorie existenta Regulamentului de Organizare si Functionare. Daca da, ce act ... (vezi toată discuția)
Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)