avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... regulament 1408 ref. alocatia europeana copil
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

regulament 1408 ref. alocatia europeana copil

Buna seara,

as dori sa stiu ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse pentru a primi alocatia europeana pt copil. Mentionez ca ambii parinti lucreaza cu contract de munca determinat in Italia, iar copilul locuieste impreuna cu ei acolo.
Faptul ca au contract pe perioada determinata (cu reinnoire in fiecare an) afecteaza cu ceva acordarea alocatiei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 1 Martie 2012
Procedura consta in completarea formularului E411, reprezentand cererea de informatii privind dreptul la prestatii familiale in statul de resedinta al membrilor familiei si depunerea acestuia la institutia abilitata (vezi pagina Unde trebuie sa ma adresez?).
Urmatorul pas este stabilirea statului competent care va acorda alocatia, in functie de natura activitatii desfasurate de catre parinti pe teritoriul Romaniei si/sau al statului respectiv. Indiferent care este statul competent, procedura de obtinere a „alocatiei” este aceeasi: completarea formularului E411.

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat in partea A la institutiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din Romania ( Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectia Sociala).

Formularele E411 si E401 - Ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii
www.avocatnet.ro/content/for...
Stiti cumva daca se acorda retroactiv? Copilul are acum 1 an si 9 luni
Din ce tara UE trebuie sa obtineti aceasta alocatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatii in italia ulmanu ulmanu buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti ... (vezi toată discuția)
Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)