avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii marfa Franta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii marfa Franta

Buna ziua.
O societate neplatitoare de tva vrea sa aduca marfa din franta si sa o vanda pe teritoriul romaniei.Trebuie sa se declare platitoare de tva?Unde si cand plateste tva-ul pentru marfa achizitionata?Ce declaratii trebuiesc depuse inainte si dupa inceperea acestei activitati?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: enachemariana_2007 , utilizator 16:34, 7 Martie 2012
In primul rand trebuie sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari deoarece faceti achizitie intracomunitara.
Efectuarea de operatiuni intracomunitare fara a fi inscris in R.O.I. se sanctioneaza cu amenda contraventionala de pana la 5.000 lei.
daca valoarea achizitiilor nu depaseste 10.000 euro, se plateste tva in franta si nu trebuiesc indeplinite alte formalitati.
dupa depasirea acestui plafon, este obligatorie inregistrarea in scopuri de tva intracomunitar, inscrierea in ROI si plata tva in romania prin depunerea decontului special de tva, formular 301.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)