avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ADMINISTRATOR SOCIETATE COMERCIALA PE ACTIUNI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ADMINISTRATOR SOCIETATE COMERCIALA PE ACTIUNI


Asministratorul unei societati comerciale pe actiuni are contractul suspendat conf Leg.441 art 137 alin 3 pentru modificarea si completarea legii 31/1990.
Administratorul a avut inaintea suspendarii functia de Director general.
Ce contributii trebuie sa plateasca societatea pentru el daca nu mai are nici un venit?
Poate sa numeasca un alt director general fara ca acestuia sa nu i se suspende contractul de munca?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 5 Martie 2012
Pentru cel care are contractul suspendat nimic. Pentru cel care este numit ca Director general in locul celui devenit administrator cele specifice unui CIM.
Efectul principal al suspendării, indiferent de motivul pentru care a intervenit, îl constituie oprirea temporară a prestării muncii şi a plăţii salariului cu menţinerea însă a contractului individual de muncă.
Neavand salariu, nu este trecut nici pe statul de plata, si nici un fel de contributii nu se platesc ( somaj, sanatate, cas).
Conform art. 27 alin. (2) din Legea nr. 76/2002, contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj nu se datoreaza ca urmare a suspendarii raporturilor de munca.
Pe perioada suspendarii, se poate numi un director general interimar, cu contract pe perioada determinata sau cu delegatie.
Nu cumva sunt incidente prevederile OUG nr.82/2007 ? ... este vorba despre S.A.

Art. V. - Prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, contractele de munca ale administratorilor/directorilor, incheiate pentru indeplinirea mandatului de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inceteaza de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante, de la data acceptarii mandatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator sa ssr ssr Asministratorul unei societati comerciale pe actiuni are contractul suspendat conf Leg.441 art 137 alin 3 pentru modificarea si completarea legii 31/1990. ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Un director comercial la o societate pe actiuni este numit director general, in baza unui contract de mandat. Contractul individual de munca inceteaza sau este ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)