avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea din nou a indemnizatiei de somaj dupa somaj ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea din nou a indemnizatiei de somaj dupa somaj si contract pe perioada nedeterminata

Dupa o perioada de doua luni in care am beneficiat de indemnizatie de somaj m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata la o firma la care am lucrat o luna si jumatate.Pe contract era specificata o perioada de proba de 90 de zile,contractul incetand din motive neexplicate de angajator.Intrebarea mea este daca in conditiile date am dreptul sa imi deschid un nou dosar de somaj avand in vedera ca am o vechime neantrerupta in munca de 31 de ani pana la data de 14 nov.2011?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 6 Martie 2012
studiati putin Lege nr. 76/2002 din 16/01/2002 Versiune actualizata la data de 01/01/2006 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
art. 35. - (1) Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
(2) Pentru persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) lit. g) si j), stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadelor de asigurare realizate inainte de incetarea raporturilor de munca sau de serviciu.
(3) Pentru persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) lit. h), stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadelor de asigurare realizate inainte de suspendarea raporturilor de munca sau de serviciu.*


eu.ro.lex:

In cazul de fata nu este vorba de o suspendare a CIM ci de incetarea lui asa ca nu se aplica art.35 din Legea 76/2002.


roxanagritu:

1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...
2. Cum dvs. ati incheiat un CIM pe perioada nedeterminata (deci mai mare de 12 luni) v-a incetat plata indemnizatiei pentru somaj.

3. - Tot din Legea 76/2002:

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
- Asa ca pentru a beneficia iar de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti alte 12 luni cotizate la somaj, luni care nu au mai fost luate in calculul altui drept de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si indemnizatia de somaj irastoica irastoica Buna ziua! Va rog! Cum afecteaza concediul fara plata stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj? Concret, daca 12 luni din 24 sunt compuse din 10 luni ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa concediu crestere copil gya_b_81 gya_b_81 Buna ziua, as avea o nelamurire referitor la stabilirea dreptului de somaj, respectiv daca se ia in considerare concediul de maternitate si concediul ... (vezi toată discuția)