avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in totalitate

concediul pre si post natal de 126 zile poate fi intrerupt dupa 42 de zile de la nastere chiar daca na au trecut toate cele 126 zile si pot intra in indemnizatia pt cresterea copilului ? multumesc anticipat.[:((:((
Cel mai recent răspuns: chiritoiu catalina , utilizator 19:02, 18 Noiembrie 2008
Incercam sa va dam un raspuns, dar nu avem siguranta ca am inteles exact enuntul dumneavoastra.
Concediul prenatal se intrerupe la nastere.Dupa nastere, incepe concediul post natal , de crestere a copilului, de 24 luni care este insotit si de indemnizatia aferenta.
m am angajat pe 01 dec.2007 pe 10 04.2008 am ramas insarcinata. datorita unor prob. nu pot sa duc sarcina la termen(10.01.2009)si voi naste pe 24.11.2008 mi am luat concediu pe 10.11 2008.intrbarea este :trebuie sa stau in concediu tota per.de 126 de zile sau pot intrerupe dupa nastere concediu(si implicit sa nu mai primesc banii de la firma care sunt mai putini decat indem.pt.cresterea copilului)si sa intru in drepturile indemnizatiei.Si alta intreb:beneficiez de indemnizatie.Multumesc mult pt.interes:(
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
chiritoiu catalina, utilizator
Medicul la care sunteti in evidenta pe perioada sarcinii este cel care hotaraste cand intrati in concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
In concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani puteti intra dupa ce copilul implineste 43 de zile de la nastere, indiferent daca ati consumat sau nu cele 126 de zile de maternitate. In acest caz veti intrerupe concediul de maternitate daca acesta nu s-a consumat.
va multumesc donmule valeriu.Astazi am aflat de la firma ca sunt angajata incepand cu 01.10.2007 in cazul in care nasc prematur pe 24.11. sau 01.12.beneficiez de indemnizatie tinand cont ca a ramas insarcinata pe 10.04 adica aveam 03.luni si10.zle'?FAPT DOVEDIT DE ISTORICUL SARCINI CARE SE AFLA LA MEDICUL MEU.:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gemeni concediu pre/post natal; cuantum indemnizatie crestere copii viu viu Buna ziua, Sunt insarcinata - sarcina gemelara - 2 copii. Va rog sa imi spuneti cate zile de concediu pre si post natal am dreptul si daca indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Cic -mama profesie liberala animis animis Buna ziua, O mama care realizeaza venituri din profesie liberala (deci nu este angajata) si nu isi intrerupe activitatea dupa nastere copil, deci nu intra in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului alinaonu alinaonu am avut somaj pana in ian 2011 apoi n-am mai gasit de munca .acum sunt insarcinata in 5 luni .cum as putea sa beneficiez din nou de somaj cate luni ar trebui ... (vezi toată discuția)