avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general perisabilitati la un magazin alimentar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

perisabilitati la un magazin alimentar

Buna ziua, va rog frumos daca stiti sa ma indrumati cum trebuie procedat. Am un magazin alimentar si am marfa perisabila cum ar fi fructe,legume,produse care au termen de valabilitate de 3 zile si nu reusesc sa le vand asa de repede si ca atare ar trebui sa le scot din gestiune ca marfa perisabila. Am tot citit hg 831/2004 dar acolo se refera doar la societatile platitoare de impozit pe profit si la anexele cu limitele admise de perisabilitate. Dar eu nu sunt platitoare de impozit pe profit. In cazul asta eu cum procedez sa pot sa imi scad gestiunea tinand cont de faptul ca gestiunea mea este global valoric. Fac pur si simplu o nota contabila 607=371? Si daca e asa ce trebuie anexat la nota? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:02, 9 Martie 2012
Trebuie anexat si procesul verbal de constatare a perisabilitatilor. Dar nu inteleg cum de o SC cu profil de comert este platitoare de impozit pe venit?
Buna dimineata,

De ce nu ar putea fi platitoare de impozit pe venit o societate cu activitate de comert?
Iar eu nu am vazut ca HG 831/2004 sa se refere doar la platitorii de impozit pe profit...sau poate mi-a scapat mie ceva?
Daca tineti evidenta global-valorica , atunci faceti nota contabila (banuiesc ca lucrati cu 4428 si 378)

% = 371
607
4428
378

Intocmiti un prces-verbal de constatare si atasati-o notei contabile de scadere din gestiune. Din pct de vedere fiscal, nu aveti de ce sa calculati gradul de deductibilitate conf anexelor din HG.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
jade_0923, utilizator
Intrebarea relativ la impozitul pe venit a fost pur retorica. In comert se prefera impozitul pe profit pentru optimizarea impozitelor (este mult mai bine sa platesti 16% decat 3%, mai ales tinand seama de costul marfii).
Nici eu nu am dat in cap :). Cred ca fiecare firma opteaza ptr un regim fiscal care sa avantajeze.
Corect aveti dreptate. Mi-am exprimat numai o parere si nu am dorit sa ating pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perisabilitati magazin alimentar simonazbug simonazbug Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, ... (vezi toată discuția)
Inreg mf expirate negut_dorina negut_dorina As dori sa stiu care sunt inreg contabile pt scaderea din gestiune a mf expirate la o soc comerc comert cu amanuntul (vezi toată discuția)
Problema la descarcarea unei gestiuni de marfa debutant2013 debutant2013 Buna ziua, am urmatoarea problema la descarcarea unei gestiuni de marfa, o singura gestiune, TVA 19%, comert cu amanuntul, gestiune global valorica, SRL ... (vezi toată discuția)